Citroenzuur

Heeft u interesse om citroenzuur te kopen? Citroenzuur kunt u makkelijk en veilig bestellen bij InstruLabo. Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie over citroenzuur? Neem dan gerust contact met ons op. Bent u nog op zoek naar een andere chemicaliën? We hebben een ruim aanbod van honderden verschillende chemicaliën dus neem gerust een kijkje.

... Lees meer
4 producten
Foto-tabel Lijst
Sorteer op

Wat is citroenzuur?

Citroenzuur is een organisch zuur. Het komt voor in citrusvruchten en is een antioxidant. Citroenzuur wordt vaak gebruikt om een zure smaak toe te voegen aan etenswaren. Daarnaast wordt citroenzuur toegepast in bijvoorbeeld: cosmetica, schoonmaakmiddel en antistollingsmiddel bij bloedafnames. Citroenzuur monohydraat is het meest gangbare citroenzuur en staat bekend als witte suikerachtige kristallen. Het citroenzuur dat verkrijgbaar is bij InstruLabo, is een witte vaste kristallijne stof dat goed oplosbaar is in water. 

Toepassingen van citroenzuur

Citroenzuur wordt in verschillende industrieën toegepast. Zo wordt in de levensmiddelenindustrie citroenzuur toegepast om voeding op de juiste zuurtegraad te brengen. Het is namelijk zo dat veel bacteriën die voedselbederf veroorzaken niet groeien in een zure omgeving. In de cosmetica-industrie brengt citroenzuur de cosmetica producten op de juiste pH-waarde. Citroenzuur kent verdere toepassingen als schoonmaakmiddel voor het verwijderen of voorkomen van kalkaanslag en algen. 

Citroenzuur wordt ook gebruikt voor het verwijderen van roest bij metalen voorwerpen en het is een oplosmiddel voor inkt. Door gebruik te maken van citroenzuur kunt u ook roest-, nicotine en fruitvlekken verwijderen. Verder wordt citroenzuur gebruikt in veel desinfecteermiddelen. Citroenzuur doodt sommige soorten bacteriën en virussen. Daarom wordt dit vaak gebruikt in onder andere insectensprays, producten die schimmels of algen doden en handontsmettingsmiddel.

Voordelen: citroenzuur gebruiken als schoonmaakmiddel

Citroenzuur gebruiken als schoonmaakmiddel om bijvoorbeeld te ontkalken brengt een aantal voordelen met zich mee ten opzichte van andere producten. Het is een heerlijk ruikend alternatief in vergelijking met bijvoorbeeld azijn. Citroenzuur is minder zuur dan alternatieven en is alsnog een uitstekende ontkalker. Tijdens bijvoorbeeld het schoonmaken van een koffiezetapparaat of waterkoker hoeft deze niet herhaaldelijk afgespoeld te worden om ongewenste geuren of smaken te verwijderen. Citroenzuur geeft namelijk geen nare bijsmaak. 

Citroenzuur in de geneeskunde

In de geneeskunde wordt citroenzuur gebruikt voor de ontwikkeling van fotoafdrukken, citroenzuur wordt hiervoor toegepast als een stopbad. Bij bloedafnames wordt citroenzuur toegepast als antistollingsmiddel.

Citroenzuur in je lichaam

Citroenzuur regelt het gebruik van bouwstoffen en energie in het lichaam. Daarnaast helpt citroenzuur ook bij het verwerken van afvalstoffen. Het lichaam is namelijk, 24 uur per dag bezig met stofwisseling. Citroenzuur gebruiken is dus onmisbaar voor het lichaam. Een kleine dosering heeft al een zeer positief effect op het lichaam.

Bijwerkingen van citroenzuur

Citroenzuur kan in zeldzame gevallen bijwerkingen veroorzaken. Dit is vaak als gevolg van een te hoge dosis. Bijwerkingen kunnen zijn huidirritatie, pijn of een brandend gevoel in de ogen, tandproblemen of maagklachten. Draag bij het werken met citroenzuur ook altijd bescherming om ongemakken te voorkomen. Denk hierbij aan beschermende kleding, beschermende handschoenen en oogbescherming.

Search engine powered by ElasticSuite