Citroenzuur monohydraat

Citroenzuur monohydraat is een tricarbonzuur dat terug te vinden is in citrusvruchten. De stof is het meest gangbare citroenzuur. Citroenzuur monohydraat komt voor als een geurloze, witte, kristallijne stof. De stof heeft een iets grovere structuur dan gewoon citroenzuur en lijkt meer op kristalsuiker. Deze vorm van citroenzuur bevat een klein beetje water en heeft een zuiverheid van meer dan 98%. Citroenzuur zelf is een organisch zuur. Het komt voor in citrusvruchten en is een antioxidant.

... Lees meer
2 producten
Sorteer op

Verschil citroenzuur monohydraat en citroenzuur anhydraat

Citroenzuur monohydraat bevat water, terwijl citroenzuur anhydraat voor minder dan 0,5% uit water bestaat. Citroenzuur anhydraat staat daarom ook wel bekend als watervrije citroenzuur. Deze watervrije citroenzuur heeft een zuiverheid van meer dan 99%. Citroenzuur monohydraat heeft een iets grovere structuur en lijkt meer op kristalsuiker. Deze vorm van citroenzuur bevat een beetje water en heeft een zuiverheid van meer dan 98%. Citroenzuur anhydraat is dus iets zuiverder dan citroenzuur monohydraat.

Veiligheid rond citroenzuur monohydraat

Veiligheid is essentieel bij het werken met chemicaliën zoals citroenzuur monohydraat. Het is cruciaal om beschermingsmiddelen te gebruiken, zoals handschoenen, veiligheidskleding en oogbescherming.

Citroenzuur monohydraat kan schade aan de ogen veroorzaken, dus het is belangrijk om altijd een veiligheidsbril te dragen. Als uw ogen toch in aanraking komen met citroenzuur monohydraat, spoel ze dan onmiddellijk gedurende tien minuten uit met stromend water. Houd uw ogen open terwijl u spoelt en neem zo snel mogelijk contact op met een oogarts.

In geval van inslikken en als u zich niet goed voelt, moet u onmiddellijk medische hulp zoeken. Ook bij inademing of huidcontact met citroenzuur monohydraat, vooral als de symptomen aanhouden, raadpleegt u een arts. Veilig werken met citroenzuur monohydraat is een kwestie van voorzichtigheid en het nemen van de juiste veiligheidsmaatregelen.

De belangrijkst acute en uitgestelde symptomen en effecten van blootstelling aan citroenzuur monohydraat zijn irritatie, hoesten en ademnood.

Citroenzuur monohydraat bij InstruLabo

Heeft u de juiste vorm citroenzuur monohydraat op het oog? Bestel deze stof en andere producten dan snel en eenvoudig online. Bekijk ons uitgebreide assortiment om alle opties aan citroenzuur monohydraat te zien. Ook voor andere producten, zoals pompen, veiligheidsartikelen en kunststof gebruiksvoorwerpen, kunt u bij ons terecht.

Mocht u vragen of opmerkingen hebben over citroenzuur monohydraat of andere producten, neem dan gerust contact met ons op. Onze deskundigen helpen u graag met professioneel advies op maat.

Search engine powered by ElasticSuite