Cresol

Cresol is een chemische stof en heeft als formule C7H8O. Met cresol worden drie verschillende isomeren bedoeld. Hierbij staan een methylgroep en een hydroxylgroep gesubstitueerd op een benzeenring. De methylgroep kan op drie verschillende plaatsen ten opzichte van de hydroxylgroep op de ring zijn gesubstitueerd. Elk isomeer van cresol wordt aangeduid door middel van de klassieke ortho-, meta- en para-nomenclatuur of door nummering van het koolstofatoom in de arylgroep. Bekijk ons volledige assortiment voor alle opties aan cresol en bestel de variant(en) die u nodig heeft eenvoudig online.

... Lees meer
10 producten
Sorteer op

Eigenschappen van cresol

Cresol valt onder de noemer chemicaliën. Deze chemische stof komt ook voor in de variant van m-cresol, meta-cresol of 3-methylfenol. Verder bestaat er een grote groep stoffen die in valt te delen als de groep van de cresolen. Al deze organische stoffen hebben gemeen dat ze ten minste één methylgroep en een hydroxylgroep op dezelfde aromatische ring als substituent hebben. Cresol komt voor als een viskeuze witte vloeistof en heeft een dichtheid van 1,04 g/cm³.

Toepassingen van cresol

Cresolen kunnen verschillende reacties ondergaan. De ring van de stof is hierbij over het algemeen geactiveerd. Cresolen worden veel gebruikt als een intermediair bij de productie van vele chemicaliën. Daarnaast komt cresol, en varianten daarvan, veel voor in de natuur. Zo vindt u de stof bijvoorbeeld in verschillende micro-organismen en in urine. Daarnaast komen cresolen voor in steenkool en teren. Vroeg werd cresol uit deze grondstoffen gewonnen.

Al uw laboratoriuminstrumenten bij InstruLabo

Bij InstruLabo vindt u alle benodigdheden voor in het laboratorium. Dit varieert van chemische stoffen als cresol tot optische instrumenten en van laboratoriumglaswerk tot koude- en warmteapparaten. Zo vindt u ook voor cresol meerdere opties in ons assortiment. Bekijk het volledige aanbod voor alle varianten en bestel eenvoudig online.

Cresol kopen?

Bent u geïnteresseerd in cresol van InstruLabo of in een van de andere laboratoriuminstrumenten of -artikelen in ons aanbod? Bestel deze stoffen en producten dan snel online en profiteer van betrouwbare levering. Neem indien u nog twijfels of vragen heeft zeker even contact met ons op. Onze deskundige adviseurs helpen u graag verder!

Search engine powered by ElasticSuite