DCPIP

DCPIP voor 2,6-dichloorindofenol. Het is een organische verbinding die gebruikt wordt om het vrijkstaat omen van reductie-equivalenten bij biochemische reacties spectrofotometrisch te kunnen meten. DCPIP komt voor als een vaste groene stof die goed oplosbaar is in water en ethanol. DCPIP kent veel verschillende toepassingen. De stof wordt onder andere gebruikt om de snelheid van fotosynthese te meten. Daarnaast kan DCPIP worden ingezet als indicator voor vitamine C: als vitamine C aanwezig is, reduceert de stof zich tot een kleurloze verbinding. 

... Lees meer
8 producten
Sorteer op

Structuur en eigenschappen DCPIP

DCPIP is een zeer elektronenrijke verbinding. Het pi-systeem van de twee fenolringen is verbonden door een imide-binding, waardoor de elektronen sterk kunnen delokaliseren. De elektronen zijn makkelijk aan te slaan en absorberen de elektromagnetische straling in het zichtbare spectrum. Wanneer er elektronen vrijkomen, worden de imide-binding in DCPIP daardoor gereduceerd. De aromatische fenolringen worden hierbij ontkoppeld, waardoor de elektronen in veel mindere mate gedelokaliseerd zijn. De stof absorbeert dan niet meer in het zichtbare gedeelte van het elektromagnetisch spectrum. De gereduceerde toestand is dan ook kleurloos.

Veiligheid rond DCPIP

Werkt u met DCPIP? Dan is het net als bij andere chemicaliën van belang om de juiste veiligheidsmaatregelen te treffen. Zorg altijd voor voldoende bescherming, zodat uw lichaam, ogen, huid en gezicht beschermd zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan beschermende handschoenen, lichaamsbescherming en oogbescherming. Bij InstruLabo vindt u deze beschermde producten van hoogwaardige kwaliteit, zodat u veilig kunt werken met onder andere DCPIP.

DCPIP bij InstruLabo

Bij InstruLabo vindt u alle benodigdheden voor in het laboratorium. Dit varieert van een ruim assortiment aan chemicaliën en diverse pompen tot bescherming en veiligheidsmiddelen die het werk een stuk veiliger maakt. In ons ruime assortiment aan chemicaliën vindt u ook meerdere opties voor DCPIP. Deze stof vindt u bij ons in verschillende soorten, hoeveelheden en van verschillende merken. Bekijk de volledige collectie om de juiste optie voor uw situatie te vinden.

DCPIP kopen?

Heeft u interesse in DCPIP van InstruLabo of in een van onze andere producten? Bestel snel en eenvoudig via onze webshop. We bieden producten van hoogwaardige kwaliteit aan en zorgen voor betrouwbare levering. Heeft u vragen over een van onze producten of komt u er niet helemaal uit? Neem dan gerust contact met ons op. Onze deskundigen helpen u graag verder met professioneel advies.

Search engine powered by ElasticSuite