Dichloormethaan

Op zoek naar dichloormethaan? Dit is een kleurloze en vluchtige vloeistof dat hoofdzakelijk als oplosmiddel gebruikt wordt. Dichloormethaan is slecht oplosbaar in water en heeft een zwakke zoete en soms onaangename geur. Daarentegen is dichloormethaan wel goed mengbaar met vele organische verbindingen. Bekijk hier ons aanbod dichloormethaan. Niet op zoek naar dichloormethaan? Neem dan eens een kijkje naar ons volledige chemicaliën assortiment.

... Lees meer
Producten 1-24 van 29
Sorteer op

Wat is dichloormethaan?

Dichloormethaan is de minst giftige variant van de eenvoudige chloorkoolwaterstoffen, maar dat zegt niet dat er geen gezondheidsrisico's aan verbonden zijn. Bij chronische blootstelling kan het een carcinogene werking hebben. Maak dus altijd gebruik van adembescherming en lichaamsbescherming.

Eigenschappen van dichloormethaan

  • Dichtheid: 1,33 g/cm³
  • Kookpunt: 39,6 °C
  • Molaire massa: 84,93 g/mol
  • Formule: CH2Cl2
  • Smeltpunt: -96,7 °C
  • IUPAC-naam: Dichloromethane

Toepassingen van dichloormethaan

Om een breed scala aan organische verbindingen op te lossen, maakt de vluchtigheid en het vermogen van dichloormethaan, het een nuttig oplosmiddel voor veel chemische processen. In de voedingsindustrie wordt het gebruikt om koffie en thee cafeïnevrij te maken en andere smaakstoffen te bereiden. De vluchtigheid ervan heeft geleid tot het gebruik als het gas in spuitbussen.

Gespecialiseerd gebruik van dichloormethaan

Door het lage kookpunt van dichloormethaan kan de chemische stof functioneren in een warmtemotor die mechanische energie kan onttrekken aan kleine temperatuurverschillen.

Dichloormethaan kopen bij Instrulabo

Dichloormethaan kopen kan veilig bij Instrulabo. Neem ook eens een kijkje bij ons bescherming en veiligheid aanbod. Heeft u nog vragen over dichloormethaan of over één van onze andere artikelen? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen u graag.

Search engine powered by ElasticSuite