Diethyl ether

Diethyl ether kopen? Deze organische verbinding is een kleurloze, brandbare vloeistof. In laboratoriums wordt diethyl ether, ook wel ether genoemd, gebruikt als oplosmiddel en startvloeistof voor motoren. Diethyl ether bevindt zich in de ether klasse met de formule: (C2H5)20, oftewel Et20. Bekijk hier het gehele assortiment diethyl ether. Op zoek naar iets anders? Neem dan gerust een kijkje bij ons volledige chemicaliën assortiment.

... Lees meer
17 producten
Sorteer op

Wat is diethyl ether?

Diethyl ether is een vluchtige vloeistof en wordt veel als een organisch oplosmiddel gebruikt. Diethyl ether heeft veel toepassingen in verschillende industrieën. Zo wordt diethyl onder andere veel gebruikt in laboratoriums. Diethyl ether heeft een beperkte oplosbaarheid in water. In combinatie met zijn hoge vluchtigheid, is het gebruik van diethyl ether ideaal als oplosmiddel bij vloeistofextractie. 

Diethyl ether wordt ook vaak toegepast als brandstof. Door een cetaangetal van 85-96, wat erg hoog is. Kan deze ether gebruikt worden als startvloeistof. Ether-startvloeistof wordt vaak gebruikt in landen met een koud klimaat. 

Diethyl ether in verschillende hoeveelheden doorzichtige containers met rode doppen

 

Persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM)

Veiligheidsbrillen

Veiligheidsbrillen zijn onmisbaar bij het werken met diethyl ether, omdat ze de ogen beschermen tegen schadelijke spatten, stofdeeltjes en dampen. De ogen zijn bijzonder gevoelig voor chemicaliën en kunnen snel worden beschadigd door zelfs een kleine hoeveelheid. Veiligheidsbrillen zijn ontworpen met sterke, chemisch bestendige materialen die zorgen voor een afsluitende pasvorm om blootstelling te minimaliseren. Door een veiligheidsbril te dragen, verkleint u het risico op oogletsel, wat een veiligere werkomgeving creëert en zorgt dat u zonder zorgen uw werkzaamheden kunt uitvoeren. Het dragen van een veiligheidsbril is daarom een eenvoudige maar essentiële voorzorgsmaatregel bij het werken met gevaarlijke stoffen.

Veiligheidshandschoenen

Veiligheidshandschoenen zijn cruciaal bij het omgaan met diethyl ether, omdat ze de handen, een van de meest blootgestelde lichaamsdelen, beschermen. Deze handschoenen zijn ontworpen met materialen die specifiek zijn gekozen om te weerstaan aan verschillende soorten chemicaliën en bieden daarmee een effectieve barrière tegen schadelijke stoffen. Door veiligheidshandschoenen te dragen, voorkomt u directe blootstelling aan gevaarlijke vloeistoffen of poeders, wat het risico op verwondingen, brandwonden en huidirritaties aanzienlijk vermindert. Investeren in de juiste veiligheidshandschoenen zorgt voor een veiligere werkomgeving en beschermt uzelf en uw collega's tijdens het werken met gevaarlijke stoffen.

Laboratoriumjas

Een laboratoriumjas is essentieel bij het werken met diethyl ether, omdat het bescherming biedt tegen onvoorziene morsingen en spatten. Deze jassen zijn speciaal ontworpen om te voldoen aan veiligheidsnormen, gemaakt van materialen die bestand zijn tegen chemicaliën. Ze bedekken de meeste delen van het lichaam en vormen zo een fysieke barrière, wat direct contact met schadelijke stoffen vermindert. Door een laboratoriumjas te dragen, verkleint u het risico op verwondingen en huidirritaties, en zorgt u voor een veiligere werkomgeving. Investeren in een laboratoriumjas is dus een verstandige keuze om uzelf en uw collega's te beschermen.

Waarschuwingsstickers

Waarschuwingsstickers spelen een cruciale rol bij de veiligheid in laboratoria en andere omgevingen waar gevaarlijke chemicaliën worden gebruikt. Deze stickers bevatten duidelijke en herkenbare pictogrammen en waarschuwingsteksten die medewerkers waarschuwen voor potentiële gevaren, zoals giftigheid of ontvlambaarheid. Door deze informatie in één oogopslag zichtbaar te maken, helpen waarschuwingsstickers om werknemers bewust en alert te houden bij het omgaan met gevaarlijke stoffen. Ze verminderen de kans op ongelukken en gezondheidsrisico’s, en zorgen ervoor dat iedereen de juiste voorzorgsmaatregelen neemt. Waarschuwingsstickers zijn daarmee onmisbaar voor een veilige en verantwoordelijke werkplek.

Diethyl ether kopen bij InstruLabo

Diethyl ether is een veel voorkomend soort ether in laboratoriums. Heeft u nog vragen over diethyl ether of over één van onze andere chemicaliën? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen u graag.

Search engine powered by ElasticSuite