Dimethyl sulfoxide

Dimethyl sulfoxide wordt vaak afgekort als DMSO en is een organische verbinding. De brutoformule van de stof is C2H6SO. Het komt voor als een kleurloze vloeistof en is een belangrijk polair aprotisch oplosmiddel. Dimethyl sulfoxide is mengbaar met een groot aantal organische oplosmiddelen, waaronder water, ethanol, benzeen en chloroform. Het smeltpunt van de stof is 18,5 °C en het kookpunt is 189 °C. Dimethyl sulfoxide kent veel verschillende toepassingen. Naast dat het veel als oplosmiddel wordt gebruikt, wordt het ook als afbijtmiddel gebruikt. 

... Lees meer
4 producten
Foto-tabel Lijst
Sorteer op

Toepassingen dimethyl sulfoxide

Dimethyl sulfoxide wordt regelmatig gebruikt als oplosmiddel in een aantal chemische reacties. Het is een zeer krachtig organisch oplosmiddel en een groot aantal organische verbindingen lossen op in deze stof. Sommigen stoffen lossen op tot wel 50 tot 60 massaprocent. Dit is in tegenstelling tot de meeste oplosmiddelen veel, want dit is vaak maar 10 tot 20 massaprocent.

Veiligheid rond dimethyl sulfoxide

Net zoals bij alle chemicaliën is het ook bij dimethyl sulfoxide belangrijk om voorzichtig aan het werk te gaan met deze stof. Draag daarom altijd tijdens het werken met chemicaliën voldoende bescherming zoals, beschermende kleding, oogbescherming en beschermende handschoenen

De belangrijkste acute en uitgestelde symptomen en effecten van blootstelling aan dimethyl sulfoxide zijn irriterende effecten. Indien u toch op enige wijze wordt blootgesteld aan deze stof neem dan bij klachten of twijfel contact op met een arts. 

Dimethyl sulfoxide bij InstruLabo

Bij InstruLabo hebben wij alle benodigdheden voor in het laboratorium. U vindt bij ons een ruim assortiment aan diverse chemicaliën. Daarnaast hebben we ook nog allerlei producten die het werken met deze chemicaliën veiliger maken. Deze vindt u terug in de collectie bescherming en veiligheid. Ook vindt u meerdere opties aan ditmethyl sulfoxide bij ons. Deze vindt u in verschillende hoeveelheden en soorten van verschillende merken.

Doordat het smeltpunt van dimethyl sulfoxide rond de 18,5 °C is, betekend het dat het boven deze tempratuur vloeibaar is. Onder deze tempratuur kan de stof gaan stollen, waardoor het kristalvormig wordt. Door het product enkele uren op kamertempratuur te laten staan zal het weer vloeibaar worden. Dit heeft geen invloed op de kwaliteit van de stof, dit hoort namelijk bij de eigenschappen van dimethyl sulfoxide. 

Dimethyl sulfoxide kopen?

Bent u geïnteresseerd in het dimethyl sulfoxide van InstruLabo of in één van onze andere producten? Indien u nog twijfelt of vragen heeft over één van onze producten, neem dan zeker contact met ons op! Bij InstruLabo hebben we professionele adviseurs die u graag persoonlijk verder helpen.

Search engine powered by ElasticSuite