Dodecanol

Dodecanol, ook wel bekend als 1-dodecanol, dodecylalcohol of laurylalcohol, is een vetalcohol. De stof heeft als brutoformule C12H26O. 1-dodecanol komt voor als een kleurloze vaste stof die schijnbaar onoplosbaar is in water. De stof heeft een typische bloemengeur. 1-dodecanol wordt bereid door reductie van vetzuren uit palmolie of kokosolie met methylesters. De stof heeft een dichtheid van 0,8309 g/cm³, een smeltpunt van 24 °C, een kookpunt van 259 °C en een vlampunt van 127 °C. Bekijk het volledige aanbod aan dodecanol en bestel uw producten eenvoudig online.

... Lees meer
3 producten
Sorteer op

Toepassingen van dodecanol

De chemische stof 1-dodecanol kent allerlei toepassingen in verschillende industrieën. Zo wordt de stof bijvoorbeeld gebruikt voor het maken van oppervlakteactieve stoffen. Ook is dodecanol een bruikbare stof in de productie van smering oliën en zelfs geneesmiddelen. In de cosmetica wordt dodecanol gebruikt als een vochtinbrenger voor de huid. Tot slot wordt de stof vaak ingezet als geur- en smaakstof. Dodecanol is bijvoorbeeld een van de grondstoffen voor octylacetaat. Dat is een synthetische geurstof die naar sinaasappels ruikt.

Veiligheid bij werken met dodecanol

Net zoals bij veel andere chemicaliën is het ook bij dodecanol van belang om voorzichtig te werk te gaan. Zorg daarom altijd voor voldoende veiligheid en bescherming. U kunt hierbij denken aan beschermende handschoenen, lichaamsbescherming en oogbescherming. 

Krijgt u toch wat dodecanol op uw huid? Dan is het belangrijk om die goed af te spoelen met een ruime hoeveelheid stromend water. Wanneer dodecanol in uw ogen komt, moet u deze gedurende een aantal minuten spoelen met stromend water. Slikt u dodecanol in? Spoel dan goed uw mond. Bij inademing van de stof zorgt u voor voldoende frisse lucht. Ga daarvoor bijvoorbeeld even naar buiten. Wanneer u zich onwel voelt, klachten ervaart of twijfelt, raadpleeg dan altijd een arts.

Dodecanol kopen bij InstruLabo 

Heeft u de juiste variant dodecanol gevonden en in uw winkelwagen gelegd? Uitstekend! Voeg daar ook nog de overige benodigde producten aan toe, zoals beschermde kleding en andere chemicaliën, en u bent klaar om te bestellen. Bestel dodecanol eenvoudig online en profiteer van snelle en betrouwbare levering.

Weet u niet zeker welke variant van dodecanol u nodig heeft? Of heeft u andere vragen over 1-dodecanol of andere producten? Neem dan gerust contact met ons op. Onze deskundigen denken graag met u mee en staan voor u klaar met professioneel en persoonlijk advies.

Search engine powered by ElasticSuite