EDTA

EDTA of ethyleendiaminetetra-azijnzuur is een veel toegepaste chelerende organische verbinding. Chelerende stoffen zijn stoffen die andere stoffen kunnen vangen en vasthouden. Deze chemische stof komt voor in alledaagse producten en wordt ook gebruikt voor medische doeleinden.

Dit zijn bijvoorbeeld persoonlijke verzorgingsproducten, zoals handzeep of shampoo, maar ook in huidverzorgingsproducten en wasmiddelen. EDTA verbindingen kunnen producten helpen met de zuurgraad optimaal houden.

Bij normaal gebruik zijn producten met EDTA veilig te gebruiken.

... Lees meer
6 producten
Sorteer op

De binding van EDTA

EDTA bindt zich aan andere stoffen. Dit zijn vooral stoffen die ziekmakend voor het lichaam zijn. Dit binden wordt ook wel ‘cheleren genoemd. EDTA is de afkorting van ethyleendiaminetetra-azijnzuur. De EDTA strekt in het lichaam een hand uit naar zwaar metaal en vangt deze om het vervolgens uit het lichaam te voeren. EDTA wordt in het bloed gebracht middels een injectie. Lood is iets wat veel mensen nog steeds binnenkrijgen. EDTA wordt bij deze mensen in de aders gespoten om het lood uit het lichaam te vervoeren.

Edta in 3 verschillende opslagflessen met rode doppen

EDTA bij instrulabo

Bij Instrulabo zijn er verschillende soorten en verschillende hoeveelheden van EDTA te koop. Hierdoor is het makkelijker de juiste aankoop te doen. Neem bijvoorbeeld de ethyleendiaminetetra-azijnzuur van 100 gram als u een kleinere hoeveelheid nodig heeft. Heeft u iets meer nodig dan kunt u altijd de ethyleendiaminetetra-azijnzuur van 1 kilogram nemen. Of natuurlijk iets wat hier tussen in zit.

Is EDTA gevaarlijk?

EDTA is wel gevaarlijk voor het milieu. EDTA is niet biologisch afbreekbaar waardoor het zeer schadelijk is voor het milieu. Zelfs kleinere concentraties kunnen al voor grote problemen zorgen. 

EDTA kopen?

Heeft u interesse in EDTA of in een van onze andere producten? Wij beantwoorden graag enige vragen die u heeft over een van onze producten dus neem dan zeker contact met ons op.

Search engine powered by ElasticSuite