Eosine

Eosine is een zure negatief geladen roze/rode kleurstof. Het wordt gebruikt voor het kleuren van microscopische preparaten. Hierbij worden het cytoplasma, collageen en de spiervezels gekleurd. De stof hecht zich bijvoorbeeld aan de positief geladen eiwitten in het cytoplasma. Er zijn twee varianten van de stof, dit zijn eosine Y ofwel eosine geelachtig en eosine B ofwel eosine blauwachtig. Beide varianten kunnen voor kleuring worden gebruikt. Structuren die makkelijk kleuren met de stof worden eosinofiel genoemd. 

... Lees meer
Producten 1-24 van 25
Sorteer op

Verschillende eosine

Eosine Y ofwel geelachtige eosine wordt vooral gebruikt voor overzichtskleuring. Eosine B die ook wel methyleenblauw genoemd wordt, is vooral te gebruiken voor kleuren van bacteriën. 

Eosine wordt meestal gebruikt als tegenkleuring tegen hematoxyline. Voor het kleuren wordt eosine Y meestal gebruikt in concentraties van 1 tot 5 volumeprocent, opgelost in water of in ethanol. Om schimmelgroei in waterige oplossingen te voorkomen wordt soms thymol toegevoegd. 

Veiligheid rond eosine

Het is altijd belangrijk om tijdens het werken met chemicaliën voorzorgsmaatregelen te nemen om ongemakken te voorkomen. Draag daarom tijdens het werken met deze stof voldoende bescherming, zoals beschermende kleding, oogbescherming en beschermende handschoenen

Indien de stof toch in aanraking komt met de huid dan moet deze met veel water worden gewassen. In het geval van huidirritatie moet er een arts geraadpleegd worden. Als de stof in contact komt met de ogen dan moeten deze met geopende oogleden gewassen worden met stromend water. Bij oogirritatie moet er een oogarts geraadpleegd worden. Na inslikken moet de mond gespoeld worden en bij onwel voelen moet er een arts geraadpleegd worden. Bij inademing moet er voor voldoende verse lucht gezorgd worden en bij twijfel of bij aanhoudende klachten moet er een arts geraadpleegd worden. De belangrijkste acute en uitgestelde symptomen en effecten van blootstelling aan de stof zijn irritatie en allergische reacties. 

Eosine bij InstruLabo

Bij InstruLabo verkopen we alle benodigdheden voor in het laboratorium. Dit varieert van veel verschillende chemicaliën tot diverse pompen en verschillende beschermingsmiddelen. Zo vindt u bij ons ook een ruim assortiment aan eosine. Deze vindt u in verschillende hoeveelheden, maar ook in verschillende soorten. Van eosine methyleenblauw tot eosine geel en eosine voor snelle kleuring. Bekijk ons hele assortiment om alle opties te zien. 

Eosine kopen?

Heeft u interesse in het eosine van InstruLabo of in één van onze andere producten? Neem indien u nog twijfelt of vragen heeft over onze producten of service zeker even contact met ons op! Bij InstruLabo hebben professionele adviseurs die u graag persoonlijk verder helpen.

Search engine powered by ElasticSuite