Ethanol

InstruLabo is uw betrouwbare leverancier voor het aanschaffen van Ethanol, een veelzijdige alcoholsoort die breed wordt ingezet, van oplosmiddel in alcoholische dranken tot aan diverse industriële toepassingen. Het assortiment van InstruLabo strekt zich uit voorbij Ethanol, met een uitgebreid aanbod van chemicaliën voor verschillende doeleinden. Voor specifieke varianten van Ethanol en advies op maat kunt u het beste rechtstreeks contact opnemen met InstruLabo.

... Lees meer
22 producten
Sorteer op

Wat is Ethanol?

Ethanol, ook bekend als ethylalcohol, is een kleurloze, vluchtige vloeistof met een kenmerkende geur. Deze organische verbinding is onmisbaar in laboratoria vanwege zijn veelzijdige toepassingsmogelijkheden. Ethanol wordt gebruikt als oplosmiddel, desinfectiemiddel, en in synthese processen waarbij het reageert met andere chemicaliën om waardevolle compounds te creëren. Het is cruciaal om voor uw experimenten ethanol van de hoogste zuiverheidsgraad te kiezen, om nauwkeurige en betrouwbare resultaten te garanderen.

Verkenning van de Ethanol structuurformule

Ethanol, met de moleculaire formule C2H5OH, bestaat uit twee koolstofatomen, zes waterstofatomen en een hydroxylgroep (-OH). De centrale structuur van ethanol kan worden beschouwd als een ethylgroep, C2H5, die is verbonden met een hydroxylgroep. Deze unieke structuur draagt bij aan ethanol’s eigenschappen als een uitstekend oplosmiddel en zijn vermogen om met verschillende andere chemische verbindingen te reageren. De aanwezigheid van de hydroxylgroep maakt het ook tot een alcohol, en het is in feite de meest bekende en veel gebruikt alcohol.

Kenmerken:

Formule: C2H5OH
Kookpunt: 78,37 °C
Dichtheid: 789 kg/m³
Molaire massa: 46,07 g/mol
Smeltpunt: -114,1 °C
Dampdruk: 5,95 kPa

Ethanol toepassingen

Naast het gebruik als oplosmiddel en in syntheseprocessen, heeft ethanol nog veel meer te bieden:

  • Het speelt een cruciale rol bij de extractie van DNA.
  • Het wordt ook ingezet als brandstof of brandstof additief.
  • In de medische sector is ethanol een waardevol desinfectiemiddel dat zowel huid als oppervlakken steriliseert,

Zoals hierboven is te zien, is Ethanol een veelzijdige keuze is voor tal van toepassingen in diverse sectoren.

Ethanol kopen bij InstruLabo?

InstruLabo verkoopt drie verschillende concentraties van ethanol. Deze zijn verkrijgbaar in zuivere ethanol en gedenatuurde ethanol:

Wanneer u besluit ethanol te kopen, is InstruLabo de voor de hand liggende keuze. Onze ethanolproducten voldoen aan strikte kwaliteitsnormen, wat resulteert in uitzonderlijke zuiverheid en consistentie. Of u nu kleine of grote hoeveelheden nodig heeft, bij ons vindt u ethanol die perfect is afgestemd op uw laboratoriumbehoeften. Bovendien profiteert u van 

Search engine powered by ElasticSuite