Ethyleendiamine

Ethyleendiamine staat ook wel bekend onder de afkorting EDA en heeft als formule C2H8N2. De stof is een chemisch product dat wordt gebruikt als basisstof in veel industriële toepassingen. Ethyleendiamine komt voor als een kleurloze vloeistof met een aminegeur en wordt vaak gebruikt als een reactieve stof en katalysator. In het laboratorium is ethyleendiamine een veelgebruikte grondstof voor de synthese van verschillende stoffen, zoals polyamiden, polypeptiden en chelaten. De stof heeft een dichtheid van 0,899 g/cm³, een smeltpunt van 9 °C en een kookpunt van 116 °C. 

... Lees meer
20 producten
Sorteer op

Toepassingen ethyleendiamine

Ethyleendiamine wordt gebruikt in de productie van chelaten, complexen van metalen met en verbindingen. De stof wordt ook gebruikt als een reactie- en katalysator in de productie van polyamiden en polypeptiden. Ethyleendiamine wordt ook gebruikt als een demulsifier, wat helpt bij het scheiden van water en olie. De stof wordt verder ook gebruikt als een corrosion inhibitor in de olie- en gasindustrie, waardoor het de corrosie van metalen onderdelen van olie- en gasinstallaties kan voorkomen.

Veiligheid rond ethyleendiamine

Ethyleendiamine is een irriterende stof voor de huid en ogen. Bij blootstelling aan hoge concentraties kan de stof ook giftig zijn voor de ademhalingsorganen. Het is belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen bij het werken met ethyleendiamine, zoals het dragen van persoonlijke beschermingsmiddelen en het werken in een goed geventileerde ruimte. Denk bij beschermingsmiddelen aan beschermende kleding, oogbescherming en beschermende handschoenen.

Ethyleendiamine bij InstruLabo

Bij InstruLabo vindt u alle benodigdheden voor in het laboratorium. Dit varieert van verschillende optische instrumenten tot laboratorium glaswerk, monstervoorbereiding, chemicaliën en natuurlijk ook nog voldoende bescherming en veiligheidsmiddelen die het werk een stuk veiliger maken. Zo vindt u dus ook verschillende opties aan ethyleendiamine bij InstruLabo. Deze bieden wij aan in verschillende soorten en hoeveelheden van verschillende merken. Bekijk voor alle opties de volledige collectie. 

Ethyleendiamine kopen?

Bent u geïnteresseerd in het ethyleendiamine van InstruLabo of in één van de andere laboratoriumartikelen die wij aanbieden? Neem indien u nog twijfels of vragen heeft zeker even contact met ons op. Bij InstruLabo hebben we professionele adviseurs die u graag persoonlijk verder helpen bij het vinden van de juiste laboratoriumartikelen.

Search engine powered by ElasticSuite