Euparal

Euparal is een insluitmiddel voor de vervaardiging van microscopische preparaten. Preparaten met euparal zijn erg goed houdbaar. De stof bestaat uit een mengsel van  eucalyptol, sandarac, paraldehyde, fenylsalicylaat en kamfer. Euparal heeft een relatief lage brekingsindex die kan variëren van 1.478 tot 1.535. Euparal wordt vrij veel gebruikt onder amateur microscopisten, maar ook door professionele entomologen. De stof is relatief makkelijk in gebruik, geschikt voor vele toepassingen, sneldrogend, niet duur en erg goed verkrijgbaar. Bepaalde kleuringen schijnen te verbleken in Euparal.

... Lees meer
2 producten
Sorteer op

Eigenschappen van euparal

Euparal is goed oplosbaar in alcohol en kan sporen van water in het preparaat verdragen. Deze eigenschappen maken het makkelijk in gebruik, in tegenstelling tot bijvoorbeeld het klassieke insluitmiddel canadabalsem. Objecten kunnen zo vanuit een hoge concentratie alcohol ingesloten worden in Euparal. Het gebruik van schadelijke oplosmiddelen als xyleen en tolueen kan zo worden vermeden.

Veiligheid rond euparal

Net zoals bij alle chemicaliën is het ook bij euparal van belang om voorzichtig te werk te gaan. Zorg daarom altijd voor voldoende veiligheid en bescherming zoals beschermende handschoenen, lichaamsbescherming en oogbescherming

Indien de stof toch in contact komt met de huid is het belangrijk om deze goed en met voldoende water af te spoelen. In het geval van huidirritatie is het belangrijk om een arts te raadplegen. Na oogcontact met euparal is het van belang om de ogen goed met water voor minstens tien minuten te spoelen. Bij oogirritatie is het belangrijk om een oogarts te raadplegen. Na inslikken van de stof moet de mond goed gespoeld worden. Bij onwel voelen is het belangrijk om een arts te raadplegen. Na inademing van euparal is het belangrijk om voor voldoende frisse lucht te zorgen en bij twijfels of aanhoudende symptomen is het belangrijk om een arts te raadplegen. De belangrijkste acute en uitgestelde symptomen en effecten na blootstelling aan euparal zijn gevaar voor blindheid, gevaar voor ernstig oogletsel, irritatie en allergische reacties. 

Euparal bij InstruLabo

Bij InstruLabo hebben wij alle benodigdheden voor in het laboratorium. Dit varieert van een ruim assortiment aan chemicaliën, tot diverse pompen en ook voldoende bescherming en veiligheidsmiddelen die het werk in het laboratorium een stuk veiliger maakt. Ook vindt u verschillende soorten euparal bij ons. Bekijk de volledige collectie om alle opties te zien. 

Euparal kopen?

Heeft u interesse in een euparal van InstruLabo of in één van de andere chemicaliën of producten die wij aanbieden? Neem indien u nog twijfelt of vragen heeft zeker even contact met ons op. Bij InstruLabo hebben we professionele adviseurs die u graag persoonlijk verder helpen. 

Search engine powered by ElasticSuite