Europium

Europium is een scheikundig element met als symbool Eu en atoomnummer 63. Het komt voor als een zilverwitte vaste stof. Europium is veruit het meest reactieve lanthanide, dat onder een inerte vloeistof moet worden bewaard om het te beschermen tegen atmosferische zuurstof of vocht. De stof is ook het zachtste lanthanide, omdat het met een vingernagel kan worden gedeukt en gemakkelijk met een mes kan worden gesneden. Bij het verwijderen van oxidatie uit het europium is er een glanzend wit metaal zichtbaar. 

... Lees meer
2 producten
Foto-tabel Lijst
Sorteer op

Eigenschappen van europium

Europium is een buigzaam metaal en lijk qua hardheid op lood. Van alle lanthaniden en actiniden die er zijn, is europium de meest reactieven van allemaal. De stof oxideert zeer snel aan de lucht, reageert met water op een met calcium vergelijkbare manier en ontbrandt spontaan bij temperaturen boven de 150 °C. De stof heeft een smeltpunt van 822 °C en een kookpunt van 1597 °C.

Toepassingen van europium

Metallisch europium is voor industriële toepassingen vrijwel onbruikbaar. Wel zijn verbindingen van europium voor meerdere doelen inzetbaar. Europiumoxide wordt bijvoorbeeld gebruikt om fosfor te activeren in televisie-beeldbuizen. Sommige plastics kunnen van europium worden voorzien om zo als lasermateriaal gebruikt te worden. In legeringen wordt de stof gebruikt om de eigenschappen van andere metalen te verbeteren. Ook zijn verschillende isotopen van de stof goede neutronenvangers en kunnen daardoor voor verschillende toepassingen worden gebruikt. 

Europium bij InstruLabo

Bij InstruLabo hebben wij alle benodigdheden voor in het laboratorium. Dit varieert van een ruim assortiment aan chemicaliën, tot diverse pompen en ook voldoende bescherming en veiligheidsmiddelen die het werk een stuk veiliger maakt. In ons ruime assortiment aan chemicaliën vindt u ook een groot aanbod aan europium. Deze vindt u bij ons in verschillende soorten, hoeveelheden en van verschillende merken. Bekijk de volledige collectie om te zien welke opties we allemaal hebben. 

Europium kopen?

Heeft u interesse in het europium van InstruLabo of in één van onze andere producten? Neem indien u nog twijfelt of vragen heeft over één van onze producten zeker even contact met ons op. Bij InstruLabo hebben we professionele adviseurs die u graag persoonlijk verder helpen.

Search engine powered by ElasticSuite