Ferroïne

Ferroïne wordt voornamelijk gebruikt als indicator in de analytische scheikunde en heeft de brutoformule C36H24FeN6+2. Een ferroïne oplossing is zeer geschikt als redox indicator, aangezien de kleurverandering erg snel en duidelijk te zien is. De ferroïne oplossing is stabiel tot zo’n 60 °C. De stof heeft een kookpunt van 100 °C en is oplosbaar in water. Ferroïne komt voor als een rode, vloeibare stof en is geurloos. Bij de werking van ferroïne als indicator verandert de stof van rood naar blauw.

... Lees meer
3 producten
Sorteer op

Wat is ferroïne?

Ferroïne is een chemische stof die gebruikt wordt als indicator in de analytische scheikunde. De stof is een zogenaamd kationisch chelaatcomplex van ijzer en fenantroline. Met een 1-5% oplossing van ferroïne in water kan de stof functioneren als indicator bij redoxtitraties. Bij een pH-waarde van 7 verandert de kleur van rood naar bleekblauw. Ferroïne wordt onder andere als indicator ingezet bij het bepalen van het chemisch zuurstofverbruik van water. In dat geval verandert de kleur van groen naar roodbruin.

Veiligheid bij werken met ferroïne

Net als bij andere chemicaliën is het ook bij ferroïne belangrijk om voorzichtig te werk te gaan. Zorg daarom altijd voor voldoende bescherming en veiligheidsmiddelen om blootstelling aan de stof te voorkomen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan beschermende handschoenen, lichaamsbescherming en oogbescherming.

Ferroïne is over het algemeen geen gevaarlijke stof bij aanraking met de mens. Neem wel contact op met een arts als u de stof in uw ogen hebt gehad, de stof heeft ingeslikt of als u de stof heeft ingeademd en hier aanhoudende symptomen aan overhoudt.

Ferroïne bij InstruLabo

Voor een grote verscheidenheid aan laboratoriuminstrumenten bent u bij InstruLabo aan het juiste adres. Niet alleen voor ferroïne, maar ook voor allerlei andere chemicaliën vindt u talloze opties in ons aanbod. Daarnaast bieden we de nodige producten aan om uw werk met deze chemische stoffen veiliger te maken. Deze vindt u terug in de collectie bescherming en veiligheid. Bekijk ons complete assortiment voor alle opties aan ferroïne en andere producten.

Ferroïne kopen?

Heeft u interesse in ferroïne van InstruLabo of in een van onze andere producten? Bestel deze dan eenvoudig online en geniet van betrouwbare levering. Neem bij vragen of opmerkingen gerust contact met ons op. Onze deskundigen denken graag met u mee en staan voor u klaar met professioneel en persoonlijk advies.

Search engine powered by ElasticSuite