Fluorwaterstofzuur

Fluorwaterstofzuur, ook wel waterstoffluoride of vloeizuur genoemd, is een zeer corrosief zuur. Bij InstruLabo vindt u fluorwaterstofzuur in verschillende soorten en maten. Zo is de stof beschikbaar in 10%, 40% en 48% oplossing beschikbaar. Daarnaast heeft u de keuze uit fluorwaterstofzuur per 1, 2.5 of 25 liter. U kunt uw producten eenvoudig online bestellen, waarna we de stoffen zo snel mogelijk verzenden. Alle producten van InstruLabo zijn ISO 9001:2015 gecertificeerd. Bent u op zoek naar fluorwaterstofzuur? Neem dan vooral een kijkje in ons aanbod.

... Lees meer
12 producten
Sorteer op

Wat is fluorwaterstofzuur?

Fluorwaterstofzuur, ook wel waterstoffluoride of vloeizuur genoemd, is een zeer corrosief zuur. De stof heeft als brutoformule HF en wordt fluorzuur genoemd wanneer het in water oplost. Fluorwaterstofzuur is, in tegenstelling tot de andere waterstofhalogeniden, een zwak zuur. Dit komt doordat de HF-moleculen waterstofbruggen vormen, waardoor ze in lange ketens aan elkaar geregen worden. Dit proces bemoeilijkt de ionisatie. De molmassa van Fluorwaterstofzuur is 20,01 g/mol en de dichtheid is 1,15 g/cm³ (48% in H₂O). Het smeltpunt is −83 °C en het kookpunt is 19,5 °C. Let op: Fluorwaterstofzuur is een zeer bijtende stof en moet met veiligheidsmaatregelen behandeld worden. Zorg er dus voor dat u altijd veiligheidsmiddelen draagt wanneer u met fluorwaterstofzuur werkt.

Waarvoor wordt fluorwaterstofzuur gebruikt?

Industrieel wordt fluorwaterstofzuur door reactie van calciumfluoride met geconcentreerd zwavelzuur bereid. In geconcentreerde oplossingen van waterstoffluoride kan ongeveer iedere anorganische oxide opgelost worden. Dit kan toegeschreven worden aan het feit dat zowel het anion als het kation van het oxide niet in de oplossing vrijkomen. Om deze reden wordt fluorwaterstofzuur op verschillende manieren toegepast. De stof wordt namelijk als etsmiddel in de glasindustrie gebruikt. Ook fluorwaterstofzuur stoffen zoals aluminium en uranium zuiveren. In het laboratorium is het een extra handig middel; fluorwaterstofzuur kan namelijk verschillende stoffen in oplossing houden. Ook als uitgangsproduct voor fluoridehoudende stoffen, zoals teflon, wordt fluorwaterstofzuur gebruikt.

Fluorwaterstofzuur kopen bij InstruLabo

Bent u op zoek naar fluorwaterstofzuur of andere producten voor in uw laboratorium? Dan komt het uitgebreide assortiment van InstruLabo als gelegen. In ons aanbod vindt u verschillende chemicaliën en ook de juiste bescherming en veiligheidsmiddelen om met die chemicaliën te werken. Ook voor fluorwaterstofzuur kunt u bij InstruLabo terecht. Deze stof bieden we aan in verschillende hoeveelheden en soorten.

Heeft u interesse in fluorwaterstofzuur of een van onze andere producten? Bestel deze dan eenvoudig online. Neem bij vragen of opmerkingen gerust contact met ons op. Onze professionele adviseurs helpen u graag verder met persoonlijk advies voor uw aankoop van fluorwaterstofzuur.

Search engine powered by ElasticSuite