Fuchsine

Fuchsine staat ook wel bekend als rosanilinehydrochloride en is een magenta kleurstof. De stof heeft als brutoformule C20H19N3·HCl. Er zijn andere vergelijkbare chemische formuleringen van producten die worden verkocht als fuchsine. Ook zijn er talloze andere synoniemen voor fuchsine. Fuchsine kleurt magenta wanneer de stof wordt opgelost in water. Fuchsine komt in vaste vorm voor als donkergroene kristallen of donkergroen poeder. De stof heeft een smeltpunt van 200 °C en is goed oplosbaar in water. 

... Lees meer
7 producten
Sorteer op

Soorten fuchsine

Zuur fuchsine

Zuur fuchsine is een mengsel van de homologen van basisch fuchsine, gemodificeerd door toevoeging van sulfongroepen. Hoewel dit twaalf mogelijke isomeren oplevert, zijn ze allemaal bevredigend ondanks kleine verschillen in hun eigenschappen.

Basisch fuchsine

Basisch fuchsine is een mengsel van rosaniline, pararosaniline, nieuwe fuchsine en Magenta II. Formuleringen die bruikbaar zijn voor het maken van Schiff-reagens moeten een hoog gehalte aan pararosaniline hebben. De daadwerkelijke samenstelling van basisch fuchsine varieert, waardoor de batches geschikt zijn voor verschillende doeleinden.

In oplossing met fenol als accentuator wordt fuchsine ook wel carbolfuchsine genoemd. De stof wordt gebruikt voor de Ziehl-Neelsen en andere soortgelijke zuurvaste kleuring. Basisch fuchsine wordt veel gebruikt in de biologie om de kern te kleuren en is ook een onderdeel van Lactofuchsin, dat wordt gebruikt voor Lacto Fuchsin-montage.

Fuchsine kan schadelijk zijn

Werken met fuchsine brengt enige risico’s met zich mee. De stof is bijvoorbeeld schadelijk bij inslikken en veroorzaakt irritatie bij contact met de huid. Komt fuchsine in uw ogen? Dan veroorzaakt dit ernstige irritatie of zelfs oogletsel. Ook staat fuchsine bekend als mogelijk kankerverwekkend. Zorg daarom altijd voor de juiste veiligheidsmiddelen wanneer u werkt met fuchsine. Neem een kijkje in ons assortiment aan bescherming en veiligheidsmiddelen voor de juiste beschermende producten.

De belangrijkste acute en uitgestelde symptomen van blootstelling aan fuchsine zijn irritatie, corrosie, maag-darmklachten, misselijkheid en maagperforatie. Herkent u een of meerdere van deze signalen? Raadpleeg dan onmiddellijk een arts. Lees de MSDS van fuchsine voor de gedetailleerde veiligheidsrisico’s en -voorschriften voor het werken met de stof.

Bestel chemicaliën eenvoudig online bij InstruLabo

Heeft u fuchsine nodig voor in uw laboratorium? Bestel deze stof dan eenvoudig online bij InstruLabo. In ons aanbod vindt u fuchsine in zowel basische als zure vorm en in verschillende afmetingen. Heeft u vragen over fuchsine, andere producten of onze service? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Onze deskundigen denken graag met u mee wat betreft uw aankoop van fuchsine en andere chemicaliën en producten.

Search engine powered by ElasticSuite