Gelatine poeder

Gelatinepoeder is een eiwit afkomstig uit het collageen van zoogdieren. Gelatinepoeder wordt voornamelijk gebruikt als bindmiddel. In de voedselindustrie wordt er ook erg veel gebruik gemaakt van gelatinepoeder. Dit wordt bijvoorbeeld gebruikt in snoepgoed zoals winegums en drop, maar ook in vleesproducten zoals kroketten en paté. 9 gram gelatinepoeder staat gelijk aan zes blaadjes gelatine. Met deze hoeveelheid aan gelatinepoeder is het mogelijk om samen met een halve liter vloeistof een stevig gelei te maken.

... Lees meer
2 producten
Sorteer op

Waar vind je gelatine?

Gelatinepoeder is afkomstig uit het collageen van zoogdieren. De meeste gelatine is afkomstig van de huiden en beenderen van varkens of runderen. In het lichaam komt gelatine voor in allerlei soorten bindweefsel. Gelatine komt voor in huid, gewrichten, kraakbeen, pezen, spieren en veel organen. Rundergelatine heeft de hoogste kwaliteit.

De belangrijkste reden dat gelatinepoeder gebruikt wordt in eten is omdat dit een gezonde werking heeft op de spijsvertering. Gelatinepoeder zorgt ervoor dat de maagslijmvlies gezond blijft en dit helpt om voedingsstoffen beter op te nemen.

Gelatinepoeder gebruiken

Het gelatinepoeder bij Instrulabo is van hoge kwaliteit en zuiverheid en is er te krijgen in 250 gram en 500 gram. Wij hebben bij Instrulabo het gelatinepoeder voor analyse en bacteriologie en de PROLABO gelatinepoeder. Bij Instrulabo hebben we ook eventuele accessoires die het werken met gelatinepoeder kunnen ondersteunen. Denk hierbij aan een poedertrechter of poederschep.

In de keuken wordt er ook erg veel gebruik gemaakt van gelatinepoeder. Gelatinepoeder wordt veel gebruikt in pudding, desserts en taarten of gebak. De werking van de gelatinepoeder zorgt voor het stabiliseren van bijvoorbeeld yoghurt en slagroom. Gelatinepoeder vormt bij afkoeling een gel wat de vloeistof waarin het opgelost is stevig en stabiel maakt.

Gelatinepoeder hoor je op te lossen in koud water. Voor 1 gram gelatinepoeder heb je ongeveer 10 ml water nodig. Na ongeveer 20 minuten wordt deze vrij dik en kan je het toevoegen aan een warme vloeistof. Het gelatinepoeder zal snel oplossen en je zult het niet meer terug zien.

Gelatinepoeder kopen bij Instrulabo

Gelatinepoeder kopen dat kan natuurlijk bij Instrulabo. Heeft u nog vragen over onze gelatinepoeder of over een van onze andere producten? Neem dan gerust contact met ons op en wij helpen u dan graag verder.

 

 

 

Search engine powered by ElasticSuite