Glutaraldehyde

Glutaraldehyde is een kleurloze, olieachtige vloeistof met een doordringende prikkelende geur. De stof kan beschouwd worden als het dialdehyde van n-pentaan en heeft als brutoformule C5H8O2. Glutaraldehyde is een reactieve verbinding die gemakkelijk interacties aangaat met eiwitten. De stof heeft een dichtheid van 1,05 g/cm³, een smeltpunt van −14 °C, een kookpunt van 187-189 °C en een vlampunt van 71 °C. Glutaraldehyde is matig oplosbaar in water, maar goed oplosbaar in organische middelen. 

... Lees meer
8 producten
Sorteer op

Toepassingen van glutaraldehyde 

Glutaaraldehyde kent veel verschillende toepassingen in verschillende industrieën. De stof wordt gebruikt als desinfecterend middel. Daarnaast wordt glutaraldehyde ingezet om instrumenten te steriliseren in zowel de medische sector, voor tandartsinstrumenten, als in laboratoria. Verder wordt glutaraldehyde gebruikt om te crosslinken in de chemische synthese, als fixatief voor organische weefsels voor elektronenmicroscopie en bij het balsemen.

Veiligheid bij werken met glutaraldehyde

Glutaraldehyde is een chemische stof, waarmee u voorzichtig te werken moet gaan. Hiervoor is het gebruik van de nodige beschermende producten onmisbaar. Als u toch op enige manier wordt blootgesteld aan glutaraldehyde, is het belangrijk om bij twijfels of klachten een arts te raadplegen. Blootstelling aan glutaraldehyde kan irriterend en corrosief zijn voor de ogen, huid en bovenste luchtwegen. Ook is de stof schadelijk voor vissen en watervlooien en zeer toxisch voor algen. Glutaraldehyde is echter wel biologisch afbreekbaar en heeft een laag potentieel voor bioaccumulatie.

Glutaraldehyde bij InstruLabo

Voor allerlei producten voor in het laboratorium, waaronder glutaraldehyde, bent u bij InstruLabo aan het juiste adres. U heeft de keuze uit veel verschillende soorten chemicaliën en de nodige veiligheidsmiddelen om met die stoffen te werken. Ook voor glutaraldehyde vindt u in ons assortiment verschillende soorten, hoeveelheden en merken. Bekijk de volledige collectie om alle opties te zien. 

Glutaraldehyde kopen?

Heeft u de geschikte vorm van glutaraldehyde gevonden? Bestel de stof dan eenvoudig online via onze webshop. We verzenden de producten snel en zorgen voor betrouwbare levering. Heeft u vragen over glutaraldehyde of een van onze andere producten of diensten? Neem dan contact met ons op. Onze deskundigen adviseren u graag over correct en veilig gebruik van glutaraldehyde en andere stoffen.

Search engine powered by ElasticSuite