Glycerol (Glycerine)

Glycerine kopen? Dit kan makkelijk en veilig bij InstruLabo. Glycerine is een niet giftige stof dat veel gebruikt wordt in de medische industrie. Bij kamertemperatuur is glycerine een vloeibare stof zonder geur en zonder kleur. Het is een lichte viskeuze consistentie en is goed oplosbaar in water en ethanol. De stof wordt ook wel glycerol of 1,2,3-propaantriol genoemd en het is een zogenaamde polyalcohol. Samen met vetzuren is deze stof de bouwsteen van alle natuurlijk vetten en oliën. Glycerine is hygroscopisch wat inhoudt dat het uit de lucht waterdamp aantrekt. 

... Lees meer
21 producten
Sorteer op

Wat is Glycerine?

Glycerine is een zoete vloeistof wat niet giftig is. Het wordt gemaakt door plantaardige of dierlijke vetten en oliën te hydrolyseren. Hydrolyseren is het splitsen van scheikundige verbindingen door het opnemen van water. De stof kan ook ontstaan als nevenproduct bij de productie van biodiesel of bij het maken van zeep en kan ook uit aardolie worden gemaakt. De stof komt van nature voor in het menselijk lichaam, in de bovenste laag van de huid om precies te zijn. Glycerine is in staat om vocht in de huid vast te houden en is daarom belangrijk voor de hydratatie van de huid. Een droge huid heeft veel baat bij glycerine. Door het vasthouden van vocht en het tegengaan van verdamping van vocht uit de huid, blijft de huid beter gehydrateerd.

Toepassingen

Glycerine heeft vele verschillende toepassingen. Zo wordt de stof gebruikt in de medische industrie en wordt het gebruikt in persoonlijke verzorging, voeding en bij vergisting. In de meeste medische preparaten wordt Glycerine gebruikt om bijvoorbeeld een verzachtend of glad effect te krijgen voor hoestdranken of zetpillen. Glycerine wordt ook gebruikt als vocht vasthouder in cosmetica producten en wordt als zoetmaker of oplosmiddel gebruikt in de voedselindustrie. Glycerine kan ook gebruikt worden als oplosmiddel en verdikkingsmiddel omdat er veel stoffen zijn die hier beter in oplossen dan in water.

Zit Glycerine ook in zeep?

Zeep bevat ook een kleine hoeveelheid glycerine. Naast de normale handzeep bestaat er ook glycerine zeep, dit bevat veel meer glycerine dan normale handzeep. Glycerine zeep is extra zacht en wordt daarom ook vaak gebruikt als zeep voor baby’s.

Glycerine kopen?

Bent u geïnteresseerd in het glycerine van InstruLabo of in één van onze andere producten? Bij InstruLabo hebben wij alle benodigdheden voor in het laboratorium. Dit varieert van chemicaliën tot pompen en diverse beschermingsmiddelen. Neem bij twijfels of vragen over één van onze producten zeker contact met ons op. Bij InstruLabo hebben we professionele adviseurs die u graag persoonlijk verder helpen. 

Search engine powered by ElasticSuite