Glycine

Glycine is één van de twintig menselijke eiwitten voorkomende aminozuren. De naam wordt vaak afgekort tot Gly of G en de formule van de stof is C2H5NO2. Glycine komt voor als een witte vaste stof met een zoete smaak en de stof is goed oplosbaar in water, ethanol en pyridine. De stof heeft een dichtheid van 1,1607 g/cm³ en een smeltpunt van 233 °C. Glycine is het enige aminozuur zonder chiraal koolstofatoom. De variabele zijketen van de stof is een waterstofatoom. Hierdoor wordt glycine vaak geclassificeerd als een apolair aminozuur. 

... Lees meer
3 producten
Sorteer op

Synthese van glycine

Glycine wordt op industriële schaal bereid door de reactie van ammoniak met monochloorazijnzuur in waterig milieu. Naast glycine wordt er ook ammoniumchloride gevormd. Dit kan gescheiden worden door filtratie of centrifugeren.

Veiligheid rond glycine

Net zoals bij alle chemicaliën is het ook bij glycine van belang om voorzichtig te werk te gaan. Draag om blootstelling aan de stof te voorkomen daarom ook altijd voldoende bescherming en veiligheidsmiddelen zoals beschermende handschoenen, lichaamsbescherming en oogbescherming. Indien u toch op enige wijze wordt blootgesteld aan de stof is het belangrijk om een arts te raadplegen.

Glycine bij InstruLabo

Bij InstruLabo vindt u alle benodigdheden voor in het laboratorium. Dit varieert van verschillende optische instrumenten tot laboratorium glaswerk, monstervoorbereiding, chemicaliën en natuurlijk ook nog voldoende bescherming en veiligheidsmiddelen die het werk een stuk veiliger maken. Zo vindt u dus ook verschillende opties aan glycine bij InstruLabo. Deze bieden wij aan in verschillende soorten en hoeveelheden van verschillende merken. Bekijk voor alle opties de volledige collectie. 

Glycine kopen?

Bent u geïnteresseerd in het glycine van InstruLabo of in één van de andere laboratoriumartikelen die wij aanbieden? Neem indien u nog twijfels of vragen heeft zeker even contact met ons op. Bij InstruLabo hebben we professionele adviseurs die u graag persoonlijk verder helpen bij het vinden van de juiste laboratoriumartikelen.

Search engine powered by ElasticSuite