Hematoxyline

Hematoxyline is een verbinding geëxtraheerd uit kernhout van de boom campêchehout. De chemische formule van deze stof is C16H14O6. Hematoxyline is een natuurlijk afgeleide kleurstof en wordt gebruikt als histologische kleurstof, inkt en als kleurstof in de textiel- en leerindustrie. In de pure vorm is hematoxyline een kleurloze en kristallijne vaste stof. Commerciële monsters zijn doorgaans licht tot donkerbruin op basis van het gehalte aan onzuiverheden. Hematoxyline wordt ook wel met eosine gevolgd en staat dan bekend onder de naam hematoxyline-eosinekleuring, ofwel H&E.

... Lees meer
11 producten
Sorteer op

Hematoxyline-eosinekleuring

Hematoxyline-eosinekleuring is een in de histologie toegepaste kleuringstechniek die erg populair is. Het is de meest gebruikte kleuringsmethode in de medische diagnostiek. De kleuring gebeurt met de basische kleurstof hematoxyline. Deze stof kleurt de basofiele structuren blauwpaars en kleurt de eosinofiele structuren helder roze. De basofiele structuren zijn gewoonlijk de stoffen die nucleïnezuur bevatten. De eosinofiele structuren zijn doorgaans samengesteld met intracellulaire of extracellulaire proteïne. Bij hematoxyline-eosinekleuring kunnen ook andere kleuren voorkomen, zoals geel en bruin, als het preparaat eigen pigmenten zoals melanine bevat.

Extractie en zuivering

Hematoxyline is een verbinding afkomstig uit het kernhout van de boom campêchehout. Eenmaal geëxtraheerd kan de kleurstof hematoxyline worden verkocht als vloeibaar concentraat of worden gedroogd en verkocht in een kristallijne vorm. Moderne productiemethoden gebruiken water, ether of alcohol als oplosmiddel, waarna de extracten verder kunnen worden verfijnd tot het vereiste zuiverheidsniveau.

Hematoxyline kan van batch tot batch en tussen fabrikanten variëren in zowel het gehalte aan onzuiverheden als in de verhouding van hematoxyline tot hemateïne. Voor histologisch gebruik kan deze variatie de kleurinteractie van hematoxyline met biologische weefselmonsters beïnvloeden. Hematoxyline kan net als andere biologische kleuringen worden gecertificeerd, wat betekent dat een bepaalde batch kleurstof werkt in een gestandaardiseerde test. Dit specificeert overigens niet de werkelijke zuiverheid van de kleurstoffen.

Hematoxyline bij InstruLabo

Bent u op zoek naar hematoxyline voor in uw laboratorium of werkomgeving? Dan heeft u bij InstruLabo de keuze uit verschillende soorten van de stof. De variaties aan hematoxyline verschillen wat betreft hoeveelheid en toepassing. Bekijk ons volledige assortiment voor alle opties aan hematoxyline.

Om veilig te werken met hematoxyline is het van belang om de juiste oogbescherming te dragen. Ook zijn reageerbuizen van goede kwaliteit onmisbaar om verantwoord te werk te gaan met deze stof. Voor deze en meer professionele producten voor in het laboratorium, bent u bij InstruLabo aan het juiste adres.

Hematoxyline kopen

Heeft u de juiste variant hematoxyline op het oog? Bestel deze stof en andere producten dan eenvoudig en snel online. We zorgen voor betrouwbare levering en garanderen producten met de beste kwaliteit door onze ISO 9001:2015 certificering. Heeft u vragen of opmerkingen over onze producten of service? Neem dan gerust contact met ons op. Onze professionele adviseurs helpen u graag verder met advies op maat.

Search engine powered by ElasticSuite