Hydrazine

Hydrazine is bij kamertemperatuur een kleurloze en olieachtige vloeistof. Het is oplosbaar in water en hydrazine heeft een ammoniakachtige geur. Hydrazine is lichtontvlambaar en is mengbaar met methyl-, ethyl-, propyl- en butylalcoholen. Daarnaast is het ook nog enigszins mengbaar met koolwaterstoffen en gehalogeneerde koolwaterstoffen en is het onoplosbaar in chloroform en ether. Hydrazine wordt vooral gebruikt als een chemisch tussenproduct. Dit is bijvoorbeeld voor de productie van landbouwchemicaliën en chemische blaasmiddelen.

... Lees meer
6 producten
Foto-tabel Lijst
Sorteer op

Gebruik van Hydrazine

Hydrazine is een vloeibare chemische substantie die wordt gebruikt in hogedruk verwarmingsinstallaties met de eigenschap als zuurstof inhibitor. Hydrazine wordt toegevoegd aan installaties om verkalking en corrosie te voorkomen. Hydrazine reageert samen met opgeloste zuurstof om stikstof en water te produceren. Hydrazine wordt ook gebruikt in tanks omdat het de groei van bacteriën beperkt.

Verder wordt hydrazine ook gebruikt als schuimmiddel bij de bereiding van polymeerschuimen. Andere toepassingen van hydrazine zijn onder andere hydrazine als component in farmaceutische producten, raketbrandstoffen, insecticiden en als een van de gassen die ervoor zorgt dat de airbag wordt geactiveerd.

Blootstelling aan hydrazine

Blootstelling aan hydrazine door de productie of het gebruik van de stof komt onder andere voor in de papierindustrie, bandenproductie, in het leger en in de ruimtevaartindustrie. Blootstelling aan hydrazine vindt vooral plaats door inslikken, inademen en contact met de huid. De symptomen van blootstelling aan hoge concentraties van hydrazine kunnen zijn: irritaties aan de ogen, neus en keel, duizeligheid, hoofdpijn, misselijkheid, longoedeem, toevallen en coma. Acute blootstelling aan hydrazine kan ook langdurige gevolgen hebben.

Zorg voor voldoende ventilatie op de plekken waar met hydrazine wordt gewerkt. Daarnaast zijn er nog veel andere veiligheidsmaatregelen waar rekening mee moet worden gehouden. Denk hierbij aan veiligheidsdouches, oogdouches en persoonlijke beschermingsmiddelen.

Hydrazine bij Instrulabo

Bij Instrulabo hebben we verschillende opties aan hydrazine. We hebben bijvoorbeeld de Hydrazine hydrate in 500 gram en de hydrazine reagent in 100 ml. Verder hebben we bij Instrulabo we nog een heel breed assortiment aan andere chemicaliën en producten.

Hydrazine kopen?

Bij Instrulabo hebben we een breed assortiment aan chemicaliën. Heeft u interesse in hydrazine of in een van onze andere chemicaliën, maar heeft u hier nog vragen over? Neem dan zeker contact met ons op. Wij beantwoorden graag enige vragen die u heeft over een van onze producten.

 

Search engine powered by ElasticSuite