IJzer(II) Sulfaat 7-hydraat

IJzer(II)sulfaat is een stof die als blauwgroene of witte kristallen voorkomt. IJzersulfaat is goed oplosbaar in water. De gehydrateerde vorm van ijzersulfaat wordt gebruikt in de geneeskunde om ijzertekort in het lichaam te genezen. U heeft de keuze uit verschillende merken en hoeveelheden wanneer u IJzersulfaat besteld bij InstruLabo. U kunt het in grote aantallen (tot 25 kg) en in kleinere aantallen (tot 500 g) bestellen. 

... Lees meer
24 producten
Sorteer op

IJzersulfaat gebruik

IJzersulfaat is een essentiële grondstof voor de productie van andere ijzerverbindingen. Het wordt bij de bereiding van inkt, de landbouw en verf gebruikt. Ook wordt het voor de vermindering van chromaten in cement gebruikt. IJzersulfaat is in water gemakkelijk oplosbaar. Om deze reden wordt het veel in de waterzuiveringsindustrie gebruikt. Hier wordt het gebruikt om fosfaat uit drinkwater te halen. Bij een overdosering aan fosfaat heeft met een grotere kans om botontkalking op te lopen. Het oplosbare zout wordt toegevoegd, waardoor het fosfaat neerslaat.

Het heptahydraat van ijzersulfaat wordt voor de bestrijding van mos gebruikt. Het staat in de handel ook wel bekend als "mosdood". Het gebruik van ijzersulfaat om mos te bestrijden is simpel. U strooit het in kleine aantallen neer. Vervolgens verkleurt het mos en kunt u het makkelijk verwijderen. IJzersulfaat wordt ook gebruikt om de fotosynthese van planten te stimuleren. Door het toepassen van ijzersulfaat kunnen planten beter energie uit zonlicht opnemen. Het wordt ook gebruikt om bepaalde fungi te identificeren. 

De verschillen tussen IJzer(II)sulfaat en IJzer(III)sulfaat

Naast ijzer(II)sulfaat is er ook nog ijzer(III)sulfaat. Dit is een verschillende vorm van ijzer(II)sulfaat met zijn eigen eigenschappen. Deze verbinding komt veel voor in de natuur. Veel verschillende mineralen bevatten een ijzer(III) en een sulfaation. De verschillen tussen ijzer(II)sulfaat en ijzer(III)sulfaat liggen vooral in de eigenschappen van de stoffen. Zo is ijzer(II)sulfaat goed oplosbaar in water, maar ijzer(III)sulfaat is slecht oplosbaar in water. IJzer(II)sulfat kan als blauwgroen kristalvorm voorkomen, en ijzer(III)sulfaat is alleen als een kristallijn poeder beschikbaar. IJzer(III)sulfaat is bij InstruLabo ook in verschillende vormen en maten beschikbaar. 

Voorzorgsmaatregelen bij ijzersulfaat

IJzersulfaat kan vervelende vlekken achterlaten in uw kleding. Het kan ook huid- en oogirritatie veroorzaken. Zorg er dus voor dat u altijd een labjas, oogbescherming en andere gepaste veiligheidsmiddelen draagt wanneer u ijzersulfaat wilt gebruiken.

IJzersulfaat kopen bij InstruLabo

Bent u op zoek naar ijzersulfaat? Heeft u nog vragen over ijzersulfaat of over één van onze andere artikelen? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen u graag.

Search engine powered by ElasticSuite