IJzer(III) Chloride

IJzer(III) Chloride is een zout dat bestaat uit een anorganische verbinding met de formule FeCl3. De stof is toepasbaar in uiteenlopende vakgebieden, waaronder in de chemie. IJzer(III) Chloride is door de hygroscopische eigenschappen bijvoorbeeld geschikt als droogmiddel bij chemische reacties. Bij InstruLabo is IJzer(III) Chloride beschikbaar in watervrije vorm en als hydraat, waarbij water is opgenomen. Dit maakt dat de stof van toepassing is in verschillende situaties binnen en buiten het laboratorium.

... Lees meer
8 producten
Foto-tabel Lijst
Sorteer op

Wat is IJzer(III) Chloride?

IJzer(III) Chloride is een zout dat bestaat uit driewaardig ijzer en chloride. Wanneer IJzer(III) Chloride geen water bevat, is het hygroscopisch. Dit houdt in dat de stof water aantrekt en bij contact wordt omgezet in het hexahydraat. Deze eigenschap maakt IJzer(III) Chloride geschikt om te fungeren als droogmiddel bij chemische reacties. In de natuur komt de stof voor als het mineraal molysiet, dat vooral rondom vulkanen vindbaar is.

Waarvoor wordt IJzer(III)Chloride gebruikt?

IJzer(III) Chloride kent in de chemie vele toepassingen. Zo wordt het zout bijvoorbeeld gebruikt als droogmiddel bij sommige chemische reacties. IJzer(III) Chloride is daarnaast van toepassing in allerlei uiteenlopende vakgebieden. De stof wordt namelijk ook gebruikt bij het etsen van onder andere fotogravureplaten in drukkerijen. Daar is het nodig om foto’s op de juiste manier te drukken. Ook in de dierengeneeskunde komt IJzer(III) Chloride van pas, waar het wordt ingezet als middel tegen wildgroei van klauwen.

Is IJzer(III) Chloride gevaarlijk?

Werken met IJzer(III) Chloride is niet geheel zonder risico’s. De stof is namelijk schadelijk bij inslikken en kan flinke huidirritatie en oogletsel veroorzaken bij aanraking. Bij het werken met IJzer(III) Chloride is het dan ook van groot belang om de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen. Haal om te beginnen bijvoorbeeld oogbescherming, handschoenen en lichaamsbescherming in huis, zodat u veilig te werk kunt gaan met IJzer(III) Chloride. Vermijd ook vooral contact met de huid en de ogen en slik de stof niet in. Wilt u op uw werkplek duidelijk maken dat er gevaren gepaard gaan met werken met IJzer(III) Chloride? Gebruik dan de stickers van InstruLabo om uw omgeving te attenderen op de veiligheidsrisico’s.

IJzer(III) Chloride bestellen bij InstruLabo

IJzer(III) Chloride kunt u eenvoudig online bestellen bij InstruLabo. Met ons ruime assortiment is onze webshop de geschikte plek om naast IJzer(III)Chloride al uw andere laboratoriuminstrumenten en -benodigdheden te vinden. Ook als u vragen heeft over IJzer(III) Chloride, het gebruik van de stof en hulpmiddelen om veilig te werken, kunt u bij ons terecht. Onze medewerkers staan voor u klaar en denken graag met u mee om oplossingen te vinden voor elke situatie. Neem gerust contact met ons op voor persoonlijk advies en deskundige hulp.

Search engine powered by ElasticSuite