Imidazole

Imidazole is een organische verbinding met de formule C3H4N2. De stof komt voor als een wit poeder met een bitterzoete smaak en een lichte geur. Imidazole is oplosbaar in water en oplosmiddelen zoals alcohol en aceton. Imidazol heeft verschillende toepassingen in de chemische industrie. De stof wordt bijvoorbeeld gebruikt als reactiemiddel in de synthese van farmaceutische producten en als corrosion inhibitor in olie- en gasindustrie. Het wordt ook gebruikt als antioxidant en antischimmelmiddel in voedsel en cosmetica. Imidazole heeft een dichtheid van 1,03 g/cm³, een smeltpunt van 88-92 °C en een kookpunt van 256 °C.

... Lees meer
5 producten
Foto-tabel Lijst
Sorteer op

Imidazoolring

De imidazoolring is de bouwsteen van veel biologisch belangrijke verbindingen, zoals histidine en histamine. Imidazool kan als een base en als zwak zuur optreden in reacties. Imidazool kan in twee tautomere vormen voorkomen door verschuiving van het waterstofatoom van het ene stikstofatoom naar het andere. Dit is in principe een snel evenwicht zonder echte voorkeur voor een van de twee stikstofatomen, maar eventuele substituenten kunnen één van beide tautomeren bevoordelen.

Veiligheid rond imidazole

Als we kijken naar de veiligheid rond imidazole is de stof relatief niet-toxisch. Bij orale inname kan het echter leiden tot diarree en braken. Het is dus belangrijk om te voorkomen dat het wordt ingenomen. Imidazole kan ook milde huidirritatie veroorzaken bij contact met de huid. Het is belangrijk om goede hygiënemaatregelen te nemen en om huidcontact te vermijden. Als u wordt blootgesteld aan imidazole, is het belangrijk om uw huid te wassen met water en zeep en om te ventileren in een goed geventileerde ruimte. Draag om blootstelling aan de stof te voorkomen ook altijd beschermende kleding, oogbescherming en beschermende handschoenen. Indien u toch op enige wijze wordt blootgesteld aan deze stof of een andere stof raadpleeg dan bij enige klachten of twijfel een arts. 

Imidazole bij InstruLabo

Bij InstruLabo vindt u alle benodigdheden voor in het laboratorium. U vindt bij ons een ruim assortiment aan verschillende chemicaliën. Daarnaast hebben we ook nog allerlei producten die het werken met deze chemicaliën een stuk veiliger maken. Deze vindt u terug in de collectie bescherming en veiligheid. Verder vindt u ook nog allerlei andere producten zoals pompen en gebruiksartikelen in verschillende materialen zoals kunststof en metaal. Ook vindt u meerdere opties aan imidazol bij ons. Deze vindt u bij ons in verschillende soorten en hoeveelheden. Bekijk de volledige collectie om alle opties te zien.

Imidazole kopen

Bent u geïnteresseerd in het imidazole van InstruLabo of in één van de andere chemicaliën of producten die wij aanbieden? Neem indien u nog twijfelt of vragen heeft zeker even contact met ons op. Bij InstruLabo hebben we professionele adviseurs die u graag persoonlijk verder helpen bij het vinden van de juiste laboratoriumartikelen.

Search engine powered by ElasticSuite