Indigo Karmijn

Indigo Karmijn wordt ook wel indigotine I genoemd en is een natuurlijke, wateroplosbare blauwe kleurstof uit de indigoplant. De stof komt voor als een blauwpaars poeder en heeft als brutoformule C16H8N2Na2O8S2. Indigo Karmijn heeft een smeltpunt van 250 °C en is goed oplosbaar in zowel water als ethanol. De stof kent veel verschillende toepassingen in verschillende industrieën, maar wordt voornamelijk als pH-indicator en redoxindicator gebruikt.

... Lees meer
5 producten
Sorteer op

Toepassingen Indigo Karmijn

Indigo Karmijn wordt voornamelijk als pH-indicator en redoxindicator gebruikt. De stof kleurt blauw bij een pH lager dan 11,5 en geel bij een pH lager dan 14. In het omslaggebied tussen pH 11,5 tot 14 kleurt de stof groen. Indigo karmijn wordt verder ook gebruikt als kleurstof voor textiel, in voedsel, in tabletten en capsules, in de microscopie en voor diagnostische doeleinden. Ook geeft Indigo Karmijn blauwe musjes hun kleur.

Veiligheid rond Indigo Karmijn

Wanneer u gaat werken met chemicaliën, waaronder ook Indigo Karmijn, is het belangrijk om de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen om uw veiligheid te waarborgen. Zorg er dan ook voor dat u tijdens het werken met stoffen als Indigo Karmijn altijd bescherming draagt, zoals beschermende kleding, oogbescherming en handschoenen.

Wordt u onverhoopt toch blootgesteld aan Indigo Karmijn? Raadpleeg dan bij twijfels of klachten onmiddellijk een arts. De belangrijkste acute en uitgestelde symptomen na blootstelling aan Indigo Karmijn zijn allergische reacties.

Indigo Karmijn bij InstruLabo

Bij InstruLabo bieden we alle benodigdheden voor in uw laboratorium aan. U vindt bij ons een ruim assortiment aan diverse chemicaliën. Natuurlijk leveren we ook producten die het werken met deze chemicaliën veiliger maken. Deze artikelen vindt u terug in onze collectie bescherming en veiligheid. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor meerdere opties aan Indigo Karmijn. We bieden de stof aan in verschillende soorten en hoeveelheden.

Indigo Karmijn kopen?

Heeft u interesse in Indigo Karmijn van InstruLabo of in een van onze andere producten? Bestel deze producten dan snel en eenvoudig via InstruLabo.nl. Heeft u vragen of komt u er niet helemaal uit? Neem dan gerust contact met ons op. Onze deskundigen helpen u graag verder bij uw aankoop van Indigo Karmijn en andere producten.

Search engine powered by ElasticSuite