Indool

Bij InstruLabo is Indool in verschillende hoeveelheden beschikbaar. U kunt hoeveelheden van 5 g, 25 g, 100 g en 500 g bestellen. Bij kamertemperatuur is Indool een vaste stof. Het heeft vele toepassingen in de geurindustrie en de farmaceutische industrie. De naam Indool is een samentrekking van de woorden indigo en oleum. Indolen en hun derivaten zijn veelbelovend tegen malaria, diabetes, kanker, migraine en verschillende virussen. 

... Lees meer
4 producten
Sorteer op

Wat is Indool?

Indool komt voor als een witte vaste stof. Het heeft over het algemeen een zeer onaangename geur van ontlasting. Van nature komt het in menselijke uitwerpselen voor. In zeer lage concentraties kan de geur, raar genoeg, meer de indruk van bloemen wekken. Dit is niet heel gek, aangezien Indool een standaard bestanddeel van de geuren van bloemen en parfums is. Ook in koolteer is Indool aanwezig. De brutoformule van Indool is C8H7N. Indool kan ook gesynthetiseerd worden. Indolen zijn belangrijke voorlopers van andere stoffen die in het menselijk lichaam worden gemaakt en worden daarom onderzocht en gebruikt in levensstijl en verschillende medische toepassingen. Indool reguleert als intercellulair signaalmolecuul verschillende aspecten van bacteriële fysiologie, waaronder sporenvorming, plasmidestabiliteit, resistentie tegen geneesmiddelen, biofilmvorming en virulentie.

Bij langdurige of herhalende blootstelling aan Indool kan dit schade aan de organen veroorzaken. Zorg daarom altijd dat tijdens het werken met Indool je de ruimte goed ventileert en je beschermende kleding draagt. Draag altijd beschermende handschoenen, beschermende kleding, oogbescherming en gelaatsbescherming.

Indool bij InstruLabo

Bij InstruLabo hebben we alle benodigdheden voor in het laboratorium. Van allerlei chemicaliën tot bescherming en zo dus ook Indool. In de Indool collectie van InstruLabo vindt u veel verschillende opties aan Indool. Deze kunt u gemakkelijk online bestellen en laten afleveren.

Indool kopen?

Heeft u al gevonden wat u zocht? We hebben bij InstruLabo professionele adviseurs die u persoonlijk verder kunnen helpen als u ergens niet helemaal uitkomt. Neem bij twijfels of vragen dus zeker even contact met ons op. Wij staan altijd voor u klaar en helpen u graag verder.

Search engine powered by ElasticSuite