Jodide

Kaliumjodide is een witte kristallijn anorganisch zout met een kenmerkende geur en heeft als brutoformule KI. Jodiden zijn chemische verbindingen waarin het element jodium zich formeel in een oxidatietoestand bevindt. Jodiden kunnen covalente verbindingen zijn zoals waterstofjodide of ionaire zouten zoals natrium jodide. Jodide is een vorm van jodium die een iets andere atoomlading draagt en chemisch kan worden gebonden met een element van kalium of natrium. 

... Lees meer
20 producten
Sorteer op

Wat doet jodide?

Jodide wordt vooral gebruikt in de fotografie en in de radiotherapie. Verder heeft jodide ook een functie voor het lichaam. Jodide zorgt er namelijk voor dat de jodiumvoorraad van het lichaam weer aangevuld wordt. Het lichaam kan zelf geen jodium aanmaken en daarom is het van belang om wel voldoende jodium binnen te krijgen door het juiste voedsel. Jodium is te vinden in verschillende soorten vissen, kippen eieren en melk en zuivelproducten. Alleen met een volle jodium voorraad kan een schildklier zijn vitale functie in het lichaam vervullen. Met voldoende jodide in het lichaam voelt iedereen zich geestelijk en lichamelijk fitter en het heeft een evenwichtig energiemetabolisme. Bovendien heeft jodide een antioxiderende werking in het hoofd, dit werkt tegen vrije radicalen. Naast dat jodide nodig is in het lichaam, wordt het ook voor andere dingen gebruikt. 

Jodide bij Instrulabo

Bij Instrulabo is er een groot assortiment aan jodide. Hier hebben wij onder andere de natrium jodide. Deze is er in bijvoorbeeld 250 gram en 5 kilogram. Hierdoor kunt u gemakkelijk de juiste keuze maken. Verder is er bij Instrulabo ook nog kaliumjodide te vinden. Ook deze is er in verschillende hoeveelheden. In ons assortiment aan jodide hebben we nog voldoende andere opties. Bij Instrulabo hebben we een groot assortiment aan chemicaliën en nog veel andere producten die gebruikt kunnen worden in het laboratorium.

Jodide kopen?

Bent u geïnteresseerd in de jodide van Instrulabo? Wij beantwoorden graag alle vragen die u heeft over een van onze producten dus neem zeker contact met ons op!

 

Search engine powered by ElasticSuite