Kalium chloride

Kalium chloride is het chloridezout van kalium en heeft als formule KCI. In vaste vorm komt de stof voor als een witte kristallijne stof met een molmassa van 74,55 g/mol, een smeltpunt van 776 °C en een kookpunt van 1500 °C. Kalium chloride is goed oplosbaar in water en zendt in een vlamproef een rood/paars licht uit. Het is een zout dat van nature als een van de noodzakelijke elektrolyten in het menselijk lichaam voorkomt en het speelt een cruciale rol bij het reguleren van het kloppen van het hart, de regulering van de vochtbalans en het functioneren van de spieren. 

... Lees meer
17 producten
Sorteer op

Winning en synthese van kalium chloride

Kalium chloride wordt meestal uit het mineraal sylviet gewonnen. In het laboratorium kan het in een zeer exotherme reactie worden geproduceerd door chloorgas langs kalium te leiden. Kalium chloride ontstaat ook in de reactie tussen kaliumhydroxide en zoutzuur. 

Veiligheid rond kalium chloride

Het is tijdens het werken met chemicaliën altijd van belang om voorzorgsmaatregelen te nemen en bescherming te dragen. Zorg er daarom voor dat tijdens het werken met kalium chloride of met andere chemicaliën u altijd voldoende bescherming zoals beschermende kleding, oogbescherming en beschermende handschoenen draagt. 

Indien de stof toch in aanraking met de huid komt dan moeten de losse deeltjes van de huid worden geveegd en moet de huid met water worden afgespoeld. Bij oogcontact met de stof moeten deze voorzichtig met water worden gespoeld en bij twijfel of bij aanhoudende klachten moet er een arts geraadpleegd worden. Na inslikken van kalium chloride moet mond gespoeld worden en bij onwel voelen moet er een arts geraadpleegd worden. Na inademing van de stof moet er voor voldoende verse lucht gezorgd worden en bij twijfel of bij aanhoudende symptomen moet er een arts geraadpleegd worden. 

Kalium chloride bij InstruLabo

Bij InstruLabo hebben wij alle benodigdheden voor in het laboratorium. U vindt bij ons een ruim assortiment aan diverse chemicaliën. Daarnaast hebben we ook nog allerlei producten die het werken met deze chemicaliën veiliger maken. Deze vindt u terug in de collectie bescherming en veiligheid. Ook vindt u meerdere opties aan kalium chloride bij ons. Deze vindt u in verschillende hoeveelheden en soorten van verschillende merken. Bekijk onze hele collectie om alle opties te zien. 

Kalium chloride kopen?

Heeft u interesse in het kalium chloride van InstruLabo of in één van onze andere producten? Neem indien u nog twijfelt of vragen heeft over onze producten of service zeker even contact met ons op! Bij InstruLabo hebben professionele adviseurs die u graag persoonlijk verder helpen.

Search engine powered by ElasticSuite