Kaliumbromide

Kaliumbromide is een zout dat is opgebouwd uit kaliumionen en bromide-ionen. De stof heeft als formule KBr en komt voor als een wit kristallijn poeder dat goed oplosbaar is in water. Kaliumbromide heeft een dichtheid van 2,75 g/cm³, een smeltpunt van 734 °C en een kookpunt van 1435 °C. Traditioneel wordt kaliumbromide bereid door een reactie van kaliumcarbonaat met een bromide van ijzer.

... Lees meer
7 producten
Sorteer op

Wat is kaliumbromide?

Kaliumbromide is een zout dat is opgebouwd uit kaliumionen en bromide-ionen. De stof heeft als formule KBr en komt voor als een wit kristallijn poeder dat goed oplosbaar is in water. Kaliumbromide heeft een dichtheid van 2,75 g/cm³, een smeltpunt van 734 °C en een kookpunt van 1435 °C. 

Eigenschappen en reacties van kaliumbromide

Kaliumbromide is een typisch ionogeen zout dat volledig in ionen splitst en een neutrale oplossing oplevert. De stof is een belangrijke bron van bromide, voor bijvoorbeeld het bereiden van zilverbromide-emulsie zoals die gebruikt worden voor fotografische materialen. In waterige oplossingen kan het bromide-ion van kaliumbromide ook complexen vormen.

Veiligheid rond kaliumbromide

Net zoals bij alle chemicaliën is het ook bij kaliumbromide van belang om voorzichtig te werk te gaan. Zorg daarom altijd voor bescherming zoals beschermende handschoenen, lichaamsbescherming en oogbescherming. Let daarnaast op uw eigen veiligheid en die van de mensen om u heen wanneer u werkt met kaliumbromide. Chemische stoffen kunnen in sommige situaties giftig of op een andere manier schadelijk voor de gezondheid van de mens zijn. Raadpleeg voor alle informatie en veiligheidsvoorschriften het MSDS van kaliumbromide. Daarop vindt u tevens de adviezen voor het afvoeren van de stof, zonder schade toe te brengen aan waterleven of het milieu.

Persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM)

Veiligheidsbrillen

Veiligheidsbrillen zijn onmisbaar bij het werken met kaliumbromide, omdat ze de ogen beschermen tegen schadelijke spatten, stofdeeltjes en dampen. De ogen zijn bijzonder gevoelig voor chemicaliën en kunnen snel worden beschadigd door zelfs een kleine hoeveelheid. Veiligheidsbrillen zijn ontworpen met sterke, chemisch bestendige materialen die zorgen voor een afsluitende pasvorm om blootstelling te minimaliseren. Door een veiligheidsbril te dragen, verkleint u het risico op oogletsel, wat een veiligere werkomgeving creëert en zorgt dat u zonder zorgen uw werkzaamheden kunt uitvoeren. Het dragen van een veiligheidsbril is daarom een eenvoudige maar essentiële voorzorgsmaatregel bij het werken met gevaarlijke stoffen.

Veiligheidshandschoenen

Veiligheidshandschoenen zijn cruciaal bij het omgaan met kaliumbromide, omdat ze de handen, een van de meest blootgestelde lichaamsdelen, beschermen. Deze handschoenen zijn ontworpen met materialen die specifiek zijn gekozen om te weerstaan aan verschillende soorten chemicaliën en bieden daarmee een effectieve barrière tegen schadelijke stoffen. Door veiligheidshandschoenen te dragen, voorkomt u directe blootstelling aan gevaarlijke vloeistoffen of poeders, wat het risico op verwondingen, brandwonden en huidirritaties aanzienlijk vermindert. Investeren in de juiste veiligheidshandschoenen zorgt voor een veiligere werkomgeving en beschermt uzelf en uw collega's tijdens het werken met gevaarlijke stoffen.

Laboratoriumjas

Een laboratoriumjas is essentieel bij het werken met kaliumbromide, omdat het bescherming biedt tegen onvoorziene morsingen en spatten. Deze jassen zijn speciaal ontworpen om te voldoen aan veiligheidsnormen, gemaakt van materialen die bestand zijn tegen chemicaliën. Ze bedekken de meeste delen van het lichaam en vormen zo een fysieke barrière, wat direct contact met schadelijke stoffen vermindert. Door een laboratoriumjas te dragen, verkleint u het risico op verwondingen en huidirritaties, en zorgt u voor een veiligere werkomgeving. Investeren in een laboratoriumjas is dus een verstandige keuze om uzelf en uw collega's te beschermen.

Waarschuwingsstickers

Waarschuwingsstickers spelen een cruciale rol bij de veiligheid in laboratoria en andere omgevingen waar gevaarlijke chemicaliën worden gebruikt. Deze stickers bevatten duidelijke en herkenbare pictogrammen en waarschuwingsteksten die medewerkers waarschuwen voor potentiële gevaren, zoals giftigheid of ontvlambaarheid. Door deze informatie in één oogopslag zichtbaar te maken, helpen waarschuwingsstickers om werknemers bewust en alert te houden bij het omgaan met gevaarlijke stoffen. Ze verminderen de kans op ongelukken en gezondheidsrisico’s, en zorgen ervoor dat iedereen de juiste voorzorgsmaatregelen neemt. Waarschuwingsstickers zijn daarmee onmisbaar voor een veilige en verantwoordelijke werkplek.

Kaliumbromide kopen?

Bij InstruLabo vindt u alle benodigdheden voor in het laboratorium, variërend van chemicaliën tot koude en warmte apparaten en een ruim assortiment aan bescherming en veiligheid. De stof kaliumbromide vindt u bij InstruLabo in verpakkingen van verschillende hoeveelheden. Bekijk het volledige aanbod aan kaliumbromide voor alle opties.

Bent u geïnteresseerd in kaliumbromide of in een van onze andere producten? Neem bij twijfels of vragen zeker even contact met ons op. Onze deskundigen helpen u graag verder met persoonlijk en professioneel advies.

Search engine powered by ElasticSuite