Kaliumbromide

Kaliumbromide is een zout dat is opgebouwd uit kaliumionen en bromide-ionen. De stof heeft als formule KBr en komt voor als een wit kristallijn poeder dat goed oplosbaar is in water. Kaliumbromide heeft een dichtheid van 2,75 g/cm³, een smeltpunt van 734 °C en een kookpunt van 1435 °C. Traditioneel wordt kaliumbromide bereid door een reactie van kaliumcarbonaat met een bromide van ijzer.

... Lees meer
7 producten
Foto-tabel Lijst
Sorteer op

Eigenschappen en reacties van kaliumbromide

Kaliumbromide is een typisch ionogeen zout dat volledig in ionen splitst en een neutrale oplossing oplevert. De stof is een belangrijke bron van bromide, voor bijvoorbeeld het bereiden van zilverbromide-emulsie zoals die gebruikt worden voor fotografische materialen. In waterige oplossingen kan het bromide-ion van kaliumbromide ook complexen vormen.

Veiligheid rond kaliumbromide

Net zoals bij alle chemicaliën is het ook bij kaliumbromide van belang om voorzichtig te werk te gaan. Zorg daarom altijd voor bescherming zoals beschermende handschoenen, lichaamsbescherming en oogbescherming. Let daarnaast op uw eigen veiligheid en die van de mensen om u heen wanneer u werkt met kaliumbromide. Chemische stoffen kunnen in sommige situaties giftig of op een andere manier schadelijk voor de gezondheid van de mens zijn. Raadpleeg voor alle informatie en veiligheidsvoorschriften het MSDS van kaliumbromide. Daarop vindt u tevens de adviezen voor het afvoeren van de stof, zonder schade toe te brengen aan waterleven of het milieu.

Kaliumbromide kopen?

Bij InstruLabo vindt u alle benodigdheden voor in het laboratorium, variërend van chemicaliën tot koude en warmte apparaten en een ruim assortiment aan bescherming en veiligheid. De stof kaliumbromide vindt u bij InstruLabo in verpakkingen van verschillende hoeveelheden. Bekijk het volledige aanbod aan kaliumbromide voor alle opties.

Bent u geïnteresseerd in kaliumbromide of in een van onze andere producten? Neem bij twijfels of vragen zeker even contact met ons op. Onze deskundigen helpen u graag verder met persoonlijk en professioneel advies.

Search engine powered by ElasticSuite