Kaliumsulfaat

Bij InstruLabo is Kaliumsulfaat in verschillende vormen en maten beschikbaar. Zo is er Kaliumsulfaat in hoeveelheden van 500 g, 1 kg en 5 kg. Ook is Kaliumsulfaat in verschillende vormen beschikbaar. Zo is het bij InstruLabo in normale vorm en in extra zuiver vorm beschikbaar. Kijk dus goed naar wat u uit Kaliumsulfaat vereist wanneer u dit wilt bestellen. Zo maakt u bij InstruLabo de beste keuze uit ons Kaliumsulfaat assortiment. Bekijk hieronder ons brede assortiment. 

... Lees meer
5 producten
Sorteer op

Wat is Kaliumsulfaat?

Kaliumsulfaat is een anorganische verbinding. Het heeft als brutoformule K2SO4 en de molmassa van deze stof is 174,26 g/mol. De aggregatietoestand is vast en de kleur van Kaliumsulfaat is wit. De dichtheid is 2,660 g/cm³ en de oplosbaarheid in water is (bij 20 °C) 120 g/L en (bij 100 °C) 250 g/L. Het is overigens ook erg goed oplosbaar in water. De kristalstructuur van Kaliumsulfaat is orthorombisch en het wordt ook wel E515 genoemd (naar zijn E-nummer). Het smaakt bitter en heeft wat weg van de smaak van kookzout. Het is onoplosbaar in ethanol. Het kan gewonnen worden uit het mineraal kaïniet, maar wordt tegenwoordig veel uit kaliumchloride gehaald. 

Waarvoor wordt Kaliumsulfaat gebruikt? 

Kaliumsulfaat wordt vooral als kunstmest gebruikt. Dit wordt gebruikt in de vorm van chloorarme kali of patentkali. Ook wordt Kaliumsulfaat bij het produceren van aluinen, kaliwaterglas, kaliumpersulfaar, potas en synthetische gum gebruikt. Ook helpt het bij het verwijderproces van wijnsteen en wijnsteenzuur, verfstoffen, springstoffen en farmaceutische industriële stoffen. Kaliumsulfaat kan ook in pyrotechniek gebruikt worden. In combinatie met kaliumnitraat kan het een paarse vlam genereren. Ook wordt het als flitsreductiemiddel gebruikt bij ladingen van artillerie-drijfgassen. Het vermindert hierbij snuitflits, flareback en blastoverdruk. 

Kaliumsulfaat bij InstruLabo

Bij InstruLabo hebben wij alle benodigdheden voor in het laboratorium. Dit varieert van een ruim assortiment aan chemicaliën, tot diverse pompen en ook voldoende bescherming en veiligheidsmiddelen die het werk een stuk veiliger maakt. In ons ruime assortiment aan chemicaliën vindt u dus ook Kaliumsulfaat. Deze vindt u bij ons in verschillende hoeveelheden en verschillende soorten. Bekijk de hele collectie voor alle opties. 

Kaliumsulfaat kopen?

Heeft u interesse in de Kaliumsulfaat van InstruLabo of in één van onze andere producten? Neem indien u nog twijfelt of vragen heeft zeker even contact met ons op. Bij InstruLabo hebben we professionele adviseurs die u graag verder helpen.

Search engine powered by ElasticSuite