Kaliumwaterstofftalaat

Kaliumwaterstofftalaat staat ook wel bekend onder de afkorting KHT. De stof is een anorganische verbinding met de chemische formule KHC4H4O6. Kaliumwaterstofftalaat komt voor als een wit, kristallijn poeder dat goed oplosbaar is in water. Het zout kan als het mono kaliumzout van ftaalzuur worden omschreven. De stof is een stabiele buffer en heeft een breed pH-bereik. Ook heeft de stof een lage oplosbaarheid in organische oplosmiddelen. Kaliumwaterstofftalaat heeft een dichtheid van 1.64 g/cm3 en een smeltpunt van 295 °C. 

... Lees meer
11 producten
Sorteer op

Toepassingen

In het laboratorium wordt kaliumwaterstofftalaat gebruikt als een buffer, een stof die de pH-waarde van een oplossing stabiliseert. Dit maakt de stof een populair ingrediënt in verschillende biochemische reacties en analysemethoden. Het wordt ook gebruikt als een bron van kaliumionen in diverse experimenten.

Veiligheid rond kaliumwaterstofftalaat

Net als bij andere chemicaliën is het ook bij kaliumwaterstofftalaat belangrijk om voorzichtig aan het werk te gaan. Zorg daarom altijd voor voldoende bescherming en veiligheidsmiddelen om blootstelling aan de stof te voorkomen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan beschermende handschoenen, lichaamsbescherming en oogbescherming.

Kaliumwaterstofftalaat bij InstruLabo

Bij InstruLabo vindt u alle benodigdheden voor in het laboratorium. Dit varieert van een ruim assortiment aan chemicaliën, tot diverse pompen en ook voldoende bescherming en veiligheidsmiddelen die het werk een stuk veiliger maakt. In ons ruime assortiment aan chemicaliën vindt u ook kaliumwaterstofftalaat. Deze stof vindt u bij ons in verschillende soorten en hoeveelheden van verschillende merken. Bekijk de volledige collectie om te zien welke opties we allemaal hebben.

Kaliumwaterstofftalaat kopen?

Bent u geïnteresseerd in het kaliumwaterstofftalaat van InstruLabo of in één van onze andere producten? Neem indien u nog twijfelt of vragen heeft over één van onze producten zeker even contact met ons op. Bij InstruLabo hebben we professionele adviseurs die u graag persoonlijk verder helpen bij het vinden van de juiste laboratoriumartikelen.

Search engine powered by ElasticSuite