Kaliumwaterstoftartraat

Kaliumwaterstoftartraat, beter bekend als wijnsteen, is een essentiële stof in zowel de voedingsmiddelenindustrie als in laboratoria over de hele wereld. Deze chemische verbinding, die op natuurlijke wijze in druiven voorkomt, heeft tal van toepassingen in diverse sectoren. In laboratoria wordt kaliumwaterstoftartraat gebruikt als een reagens voor chemische analyses, dankzij de consistente en betrouwbare chemische eigenschappen.

... Lees meer
1 product
Sorteer op

Wat is kaliumwaterstoftartraat?

Kaliumwaterstoftartraat, met de chemische formule KHC₄H₄O₆, is een zuur zout dat wordt gebruikt als stabilisator en zuurteregelaar in voedingsmiddelen. Bekend onder diverse namen zoals wijnsteenzuur en cream of tartar, is het een wit, kristallijn poeder dat van nature voorkomt in de druivenpulp, vooral tijdens het wijnbereidingsproces. In laboratoria wordt kaliumwaterstoftartraat gebruikt als een standaard reagens. Het wordt ingezet in chemische analyses en titraties, dankzij zijn betrouwbare en consistente eigenschappen. Deze verbinding wordt gebruikt om de concentratie van bepaalde chemicaliën in oplossingen te bepalen, wat essentieel is voor nauwkeurig wetenschappelijk onderzoek.

Toepassingen van kaliumwaterstoftartraat

Het unieke zout kaliumwaterstoftartraat heeft een reeks toepassingen. In de voedingsmiddelenindustrie wordt de stof vaak gebruikt om de structuur van eiwitten, zoals in opgeklopte eiwitten, te stabiliseren en om de werkzaamheid van bakpoeder te verhogen. Daarnaast wordt kaliumwaterstoftartraat in laboratoriuminstellingen gebruikt als primaire standaard voor kalibratiedoeleinden in de titratie vanwege zijn zuivere en stabiele aard.

Veiligheid en hantering van kaliumwaterstoftartraat

Veiligheid is van het grootste belang, ongeacht de aard van de chemische stof waarmee u werkt. Hoewel kaliumwaterstoftartraat over het algemeen als veilig wordt beschouwd, is het nog steeds belangrijk om de juiste hanterings- en opslagprocedures te volgen. Werk daarnaast altijd met beschermende kledig, zoals: adembescherming, handschoenen, lichaamsbescherming en oogbescherming.

Kaliumwaterstoftartraat bij InstruLabo

Wanneer u op zoek bent naar hoogwaardige kaliumwaterstoftartraat, is InstruLabo uw ideale partner. We bieden een reeks producten aan die voldoen aan zowel industriële als laboratoriumspecificaties. Verdiep u in onze producten en vind de versie van kaliumwaterstoftartraat dat het beste bij uw behoeften past. Kies voor kwaliteit, betrouwbaarheid en zuiverheid bij elke aankoop die u doet.

 

Search engine powered by ElasticSuite