Kobalt chloride

Kobalt chloride is een anorganische verbinding van kobalt en chloor. De stof heeft als brutoformule CoCI2. Kobalt chloride, ook wel cobalt chloride genoemd, komt voor als een hemelsblauw kristallijn poeder dat goed oplosbaar is in water. Kobalt chloride wordt rood-roze als het oplost in water. De stof heeft een dichtheid van 3,356 g/cm³, een smeltpunt van 735 °C en een kookpunt van 1049 °C. Kobalt chloride kent verschillende toepassingen in verschillende industrieën. In het laboratorium dient kobalt chloride vooral als een algemene voorloper van andere kobaltverbindingen.

... Lees meer
Geen producten gevonden voor deze selectie.

Hydraten van kobalt chloride

De verbinding van kobalt chloride vormt verschillende hydraten met 1, 2, 6 of 9 watermoleculen. Het dihydraat is paars en het hexahydraat is roze gekleurd. In de handel wordt kobalt chloride meestal als het hexahydraat aangeboden, wat ook de meest gebruikte kobaltverbinding in laboratoria is. Het gehydrateerde zout van kobalt chloride is roze van kleur en het anhydraat is blauw. Dit geeft de stof een duidelijk kleurverschil. Daarnaast is de hydratatie makkelijk omkeerbaar. Deze eigenschappen maken kobalt chloride een bruikbare stof voor de detectie van water. Hierbij wordt meestal kobaltdichloridepapier gebruikt als indicatorpapier.

Veiligheid bij werken met kobalt chloride

Werkt u met kobalt chloride, dan is het noodzaak om de juiste veiligheidsmaatregelen te treffen. Denk hierbij aan het dragen van voldoende beschermende kleding, zoals handschoenen, lichaamsbescherming en oogbescherming

Komt uw huid toch in contact met kobalt chloride? Spoel de huid dan goed af met water. In het geval van huidirritatie is het belangrijk om een arts te raadplegen. Na oogcontact met kobalt chloride is het van belang om de ogen goed met water te spoelen. Doe dit minstens tien minuten. Ook bij oogirritatie is het belangrijk om een (oog)arts te raadplegen. Na inslikken van kobalt chloride moet de mond goed gespoeld worden. Bij onwel voelen is het belangrijk om een arts te raadplegen. Na inademing van kobalt chloride is het belangrijk om voor voldoende frisse lucht te zorgen. Raadpleeg bij twijfels of aanhoudende symptomen wederom altijd een arts. De belangrijkste acute en uitgestelde symptomen en effecten na blootstelling aan kobalt chloride zijn braken en allergische reacties.

Bestellen bij InstruLabo

Bij InstruLabo vindt u alle benodigdheden voor in het laboratorium. Zo vindt u bij ons een ruim assortiment aan verschillende chemicaliën, waaronder kobalt chloride. Daarnaast ziet u in ons assortiment allerlei producten die het mogelijk maken om veilig te werken met kobalt chloride en andere chemische stoffen. Ook voor andere producten, zoals pompen en gebruiksartikelen van kunststof en metaal, bent u bij ons aan het juiste adres. 

Bekijk ons volledige aanbod kobalt chloride om alle opties te zien en de juiste vorm van de stof te vinden.

Kobalt chloride kopen?

Heeft u interesse in kobalt chloride van InstruLabo of in een van de andere chemicaliën of producten die we aanbieden? Bestel deze dan snel en eenvoudig online. Neem indien u twijfelt of vragen heeft zeker even contact met ons op. De professionele adviseurs van InstruLabo helpen u graag persoonlijk verder bij het vinden van de juiste laboratoriuminstrumenten en stoffen. 

Search engine powered by ElasticSuite