Koper(II)oxide

Bij InstruLabo is Koper(II)oxide in verschillende hoeveelheden beschikbaar. Zo kunt u Koper(II)oxide in hoeveelheden van 100 g, 250 g en 500 g bestellen. Koper(II)oxide heeft als brutoformule CuO. Het ontstaat door het verbranden van koper. Hierbij wordt ook koper(I)oxide gevormd. Koper(II)oxide is wat men een basisch oxide noemt. Deze oxiden reageren met water tot een base. Het is goed oplosbaar in minerale zuren. Hieronder vallen salpeterzuur, zoutzuur en zwavelzuur. Ook kan Koper(II)oxide tot elementair koper gereduceerd worden. Dit kan plaatsvinden met behulp van waterstofgas, koolstof of koolstofmonoxide. 

... Lees meer
4 producten
Sorteer op

Toepassingen van Koper(II)oxide

Koper(II)oxide wordt voor verschillende toepassingen gebruikt. Het wordt gebruikt om glas, keramiek en porselein te kleuren. Ook kan het batterijen als kothe worden aangewend. Koper(II)oxide is een toepassing als een p-type halfgeleider in de halfgeleiderindustrie. Ook wordt het gebruikt als dieetsupplement voor dieren. Hiermee wordt ervoor gezorgd dat deze geen kopertekort krijgen. Ook kan het als schuurmiddel gebruikt worden om optische instrumenten te polijsten. Er ontstaat rode koper(I)oxide wanneer koper(II)oxide boven de 800 °C wordt verhit.

Veiligheid rond Koper(II)oxide

Koper(II)oxide is bij te veel blootstelling hieraan een schadelijke stof. Het kan zorgen voor irritaties aan de huid, de ogen, de luchtwegen en bij langdurige of herhalende blootstelling aan de stof kan het zelfs schade aan de organen veroorzaken. Het kan ook schade aan het centraal zenuwstelsel en het endocrien systeem veroorzaken. Zorg altijd voor voldoende bescherming tijdens het werken met deze stof om ongemakken te voorkomen. Denk hierbij aan beschermende kleding, beschermende handschoenen en oogbescherming

Koper(II)oxide bij InstruLabo

Bij InstruLabo vindt u alle benodigdheden voor in het laboratorium. Van allerlei verschillende chemicaliën tot laboratorium glaswerk, bescherming en zo hebben wij dus ook een ruim assortiment aan koper(II)oxide. Dit vindt u bij InstruLabo in verschillende mengsels, merken en hoeveelheden. Bekijk de volledige collectie koper(II)oxide om al onze opties te bekijken. 

Koper(II)oxide kopen?

Bent u geïnteresseerd in het koper(II)oxide van InstruLabo of in één van onze andere producten? Indien u nog twijfelt of vragen heeft over één van onze producten, neem dan zeker contact met ons op! Bij InstruLabo hebben we professionele adviseurs die u graag persoonlijk verder helpen.

Search engine powered by ElasticSuite