Kopersulfaat

Kopersulfaat is het koperzout van zwavelzuur. Dankzij de veranderlijke eigenschappen van kopersulfaat kan het voorkomen als een vaste stof of als een oplossing. De vaste stof is dan korrelig, poeder of in kristalvorm. De kopersulfaat is een zuivere watervrije stof en komt voor in een wit kristallijn poeder. Van het pentahydraat vormt kopersulfaat gemakkelijk blauwe kristallen. Kopersulfaat staat ook bekend onder de naam kopervitriool, blauwe vitriool en koper(II)sulfaat.

... Lees meer
3 producten
Sorteer op

Kopersulfaat gebruiken

Kopersulfaat wordt in het dagelijks leven voornamelijk gebruikt als pesticiden of germicide, maar ook als grond additief of voedseladditief. Verder wordt kopersulfaat ook gebruikt in de tuinbouw. Het is een meststof die in kleine hoeveelheden aanwezig moet zijn. In de veehouderij wordt het dan al niet samen met formaline toegepast om bijvoorbeeld infecties aan de hoeven van een rund te bestrijden. In de geneeskunde wordt kopersulfaat gebruikt als ontsmettingsmiddel, als bloedstelpend middel en als emeticum. Ook kan kopersulfaat dienen als antigif bij vergiftiging met fosfor en wordt het aangewend voor het conserveren van hout. Kopersulfaat wordt dus in veel verschillende industrieën gebruikt. 

Gevaren van kopersulfaat

Kopersulfaat is schadelijk voor zowel het lichaam als voor het milieu. Het kan zijn dat de symptomen pas na vele uren optreden bij lichamelijk contact met kopersulfaat. Een medische controle na 48 uur is dus erg belangrijk. Kopersulfaat is gevaarlijk bij inademen en inslikken. Het is belangrijk om dan een arts te raadplegen. Bij contact met de huid of de ogen is het belangrijk om deze goed te spoelen en bij blijvende klachten ook een arts te raadplegen. Kopersulfaat is ook zeer giftig voor in het water levende organismen. Als kopersulfaat terecht komt in het milieu kan het op lange termijn schadelijke effecten veroorzaken. 

Kopersulfaat bij InstruLabo

Bij InstruLabo zijn er meerdere opties aan kopersulfaat. Neem gerust een kijkje naar alle opties en voor persoonlijk en professioneel advies kunt u altijd bij ons terecht. Ook nog op zoek naar andere chemicaliën? Bij InstruLabo hebben we alle benodigdheden voor in het laboratorium, dus hier vindt u vast alles wat u zoekt. 

Kopersulfaat kopen?

Heeft u interesse in de kopersulfaat van InstruLabo? Wij beantwoorden graag enige vragen die u heeft over onze producten. Neem bij twijfels of vragen dus zeker contact met ons op en wij helpen u graag verder.

Search engine powered by ElasticSuite