Lithium Chloride

Lithiumchloride is het lithiumzout van zoutzuur en is een chemische verbinding. De stof heeft als brutoformule LiCl. Lithiumchloride komt voor in aggregatietoestand als een vaste witte stof die goed oplosbaar is in water. De stof heeft een dichtheid van 2,07 g/cm³, een smeltpunt van 615 °C en een kookpunt van 1360 °C. Lithiumchloride is erg hygroscopisch en er zijn drie hydraten van de stof bekend. Oplossingen van de stof zijn erg corrosief en kunnen onder andere beton aantasten.

... Lees meer
6 producten
Sorteer op

Synthese en toepassingen van lithiumchloride

Lithiumchloride kan worden geproduceerd door de behandeling van lithiumcarbonaat met zoutzuur. Het kan in principe ook worden gegenereerd door de sterk exotherme reactie van lithiummetaal met chloor of watervrij waterstofchloridegas. Watervrij LiCl wordt uit het hydraat bereid door verwarming met een stroom waterstofchloride.

Lithiumchloride kent verschillende toepassingen in verschillende industrieën. Het is de belangrijkste grondstof voor de productie van zuiver lithium. In de organische chemie wordt de stof toegevoegd aan sommige reacties. 

Veiligheid rond lithiumchloride

Net zoals bij alle chemicaliën is het ook bij lithiumchloride belangrijk om voorzichtig aan het werk te gaan met deze stof. Draag daarom altijd tijdens het werken met chemicaliën voldoende bescherming en veiligheidsmiddelen zoals, beschermende kleding, oogbescherming en beschermende handschoenen.

Indien de stof toch in contact komt met de huid is het belangrijk om deze goed af te spoelen met voldoende water. In het geval van huidirritatie is het belangrijk om een arts te raadplegen. Na oogcontact met lithiumchloride is het belangrijk om de ogen voor minstens tien minuten met schoon vloeiend water te spoelen. Bij oogirritatie is het belangrijk om een oogarts te raadplegen. Na inslikken van de stof is het belangrijk om indien de persoon in kwestie bij bewustzijn is de mond te spoelen. Ook moet er een arts geraadpleegd worden. Bij inademing van lithiumchloride is het belangrijk om voor voldoende verse lucht te zorgen en bij twijfels of aanhoudende klachten is het belangrijk om een arts te raadplegen. De belangrijkste acute en uitgestelde symptomen en effecten na blootstelling aan lithiumchloride zijn braken en irritatie. 

Lithiumchloride bij InstruLabo

Bij InstruLabo verkopen we alle benodigdheden voor in het laboratorium. Dit varieert van veel verschillende chemicaliën tot diverse pompen en verschillende beschermingsmiddelen. Zo vindt u dus ook meerdere opties aan lithiumchloride bij ons. Deze vindt u bij ons in verschillende soorten, hoeveelheden en van verschillende merken. Bekijk de volledige collectie om alle opties te zien.

Lithiumchloride kopen?

Bent u geïnteresseerd in het lithiumchloride van InstruLabo of in één van onze andere producten? Neem indien u nog twijfelt of vragen heeft over één van onze producten zeker even contact met ons op. Bij InstruLabo hebben we professionele adviseurs die u graag persoonlijk verder helpen bij het vinden van de juiste laboratoriumartikelen.

Search engine powered by ElasticSuite