lysozyme

Lysozyme komt voor in poedervorm. De stof wordt gebruikt om celwanden af te breken van bacteriën die daar gevoelig voor zijn. Lysozyme is een enzym dat verkregen wordt uit de eiwitten van kippen. De stof is vaak te vinden in witte bloedcellen.

... Lees meer
3 producten
Sorteer op

Toepassingen lysozyme

Lysozyme wordt voornamelijk gebruikt als natuurlijke afweer tegen grampositieve bacteriën. Lysozyme wordt vaak gebruikt in wijn om melkzuurbacteriën tegen te gaan. De stof zal geen invloed hebben op de kleur van de wijn, maar zal er wel voor zorgen dat de wijn minder bitter smaakt. 

Verwerken van lysozyme

Het verwerken van lysozyme kan ingewikkeld zijn. Het poeder werkt namelijk waterafstotend, omdat het poeder zo fijn is. Om het te gebruiken als bindmiddel moet het lysozyme verwerkt worden in handwarm water. Dit moet vervolgens een uur staan en moet dan worden omgeroerd. Hieruit zal een soort papje ontstaan, wat dan gebruikt kan worden als bindmiddel.

Lysozyme bij InstruLabo

Bij InstruLabo hebben wij alle benodigdheden voor in het laboratorium. Dit varieert van een ruim assortiment aan chemicaliën, tot diverse pompen en ook voldoende bescherming en veiligheidsmiddelen die het werk in het laboratorium een stuk veiliger maakt. In ons ruime assortiment aan chemicaliën en voedingsbodems vindt u dus ook verschillende hoeveelheden lysozyme. Bekijk de volledige collectie om alle opties te zien. 

Lysozyme kopen?

Heeft u interesse in lysozyme van InstruLabo of in één van de andere chemicaliën of producten die wij aanbieden? Neem indien u nog twijfelt of vragen heeft zeker even contact met ons op. Bij InstruLabo hebben we professionele adviseurs die u graag persoonlijk verder helpen.

Search engine powered by ElasticSuite