Magnesium hydroxide

Magnesiumhydroxide is een witte vaste stof en is erg slecht oplosbaar in water. De stof heeft als formule Mg(OH)2 en komt in de natuur voor als het mineraal bruciet. Het mineraal bruciet heeft een parelwitte tot lichtgroene kleur. Magnesiumhydroxide is een geurloze stof en heeft een dichtheid van 2,38 g/cm3 en een smeltpunt van 350 °C. De stof wordt bereid door de oplossing van een oplosbaar magnesiumzout te behandelen met calciumhydroxide. De stof kan ook ontstaan als magnesium in zout water wordt gelegd.

... Lees meer
2 producten
Sorteer op

Toepassingen magnesiumhydroxide

Magnesiumhydroxide wordt veel in de pulp- en papierindustrie gebruikt. In het bleekproces van pulp leidt een toevoeging van magnesiumhydroxide tot een hogere pulp opbrengst. De stof zorgt er tevens voor dat er minder chemisch afval ontstaat bij de productie van pulp. Hiernaast blijft de kwaliteit van het pulp wel behouden. Naast het gebruik in de pulp industrie kan magnesiumhydroxide ook gebruikt worden om fosfaat te winnen uit afvalwater. De stof kan ook goed gebruikt worden voor het verwijderen van metalen uit afvalstromen en om de pH- waarde te neutraliseren. De stof heeft een laxerende werking, waardoor het vaak in laxeermiddelen wordt gebruikt.

Veiligheid rond magnesiumhydroxide

Magnesiumhydroxide is over het algemeen niet gevaarlijk voor de gezondheid. Bij overmatig gebruik zou het gevaarlijk kunnen worden. Als het in aanraking komt met de huid, kan het zout wel voor een lichte irritatie zorgen. Zorg daarom altijd voor voldoende beschermende middelen tijdens het werken met magnesiumhydroxide of tijdens het werken met andere chemicaliën om blootstelling aan de stof te voorkomen. Denk hierbij aan lichaamsbescherming, beschermende handschoenen en oogbescherming

Magnesiumhydroxide bij InstruLabo

Bij InstruLabo vindt u alle benodigdheden voor in het laboratorium. U vindt bij ons een ruim assortiment aan diverse chemicaliën. Daarnaast hebben we ook nog allerlei producten die het werken met deze chemicaliën veiliger maken. Deze vindt u terug in de collectie bescherming en veiligheid. Ook vindt u meerdere opties aan magnesiumhydroxide bij ons. De stof is te verkrijgen in hoeveelheden van 500 - en 100 gram.

Magnesiumhydroxide kopen?

Heeft u interesse in het magnesiumhydroxide van InstruLabo of in één van onze andere producten? Neem indien u nog twijfelt of vragen heeft over onze producten of service zeker even contact met ons op! Bij InstruLabo hebben we professionele adviseurs die u graag persoonlijk verder helpen.

Search engine powered by ElasticSuite