Magnesium chloride

Magnesium chloride is het magnesiumzout van waterstofchloride. De stof vormt meerdere hydraten en komt voor als dubbelzout in het mineraal carnalliet. Het is op natriumchloride na, de meest voorkomende zoutcomponent in zeewater. Magnesium chloride wordt gewonnen door het indampen van de overgebleven vloeistof, die ontstaan is bij de productie van kaliumchloride uit carnalliet. Daarbij wordt eerst magnesiumchloride-hexahydraat gevormd en bij verder verhitten ontstaat er een waterarmer product. In laboratoria kan magnesiumchloride bereid worden uit magnesiumhydroxide en waterstofchloride.  

... Lees meer
4 producten
Sorteer op

Eigenschappen magnesium chloride 

Magnesium chloride is sterk hygroscopisch en komt voor als een vaste kristallen stof in het wit of kleurloos. De stof heeft een smeltpunt van 714 °C en een kookpunt van 1412 °C. De stof is goed oplosbaar in water en is vergelijkbaar met magnesiumbromide. 

De neiging tot hydrolyse van magnesium chloride is minder dan die van aluminiumchloride. Watervrije magnesiumchloride kristalliseert in een CdCI2-roostertype en neemt bij gevolg een hexagonale kristalstructuur aan. 

Toepassingen magnesium chloride

Magnesium chloride kent veel verschillende toepassingen in verschillende industrieën. De stof wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de winning van magnesium met behulp van smeltzout-elektrolyse. In organische syntheses wordt magnesium chloride gebruikt als katalysator. Ook is het een uitgangsstof voor het bereiden van Grignard-reagentia. 

Veiligheid rond magnesium chloride

Net zoals tijdens het werken met andere chemicaliën is het ook bij magnesium chloride  belangrijk om voorzichtig te werk te gaan. Zorg er daarom voor dat u altijd voldoende bescherming draagt zoals beschermende handschoenen, lichaamsbescherming en oogbescherming

De belangrijkste acute en uitgestelde symptomen en effecten van blootstelling aan magnesium chloride zijn irriterende effecten, misselijkheid, braken, hartritmestoornissen, storing van de bloedsomloop, ademhalingsmoeilijkheden en diarree. 

Magnesium chloride bij InstruLabo

Bij InstruLabo hebben wij alle benodigdheden voor in het laboratorium. Dit varieert van een ruim assortiment aan chemicaliën, tot diverse pompen en ook voldoende bescherming en veiligheidsmiddelen die het werk een stuk veiliger maakt. In ons ruime assortiment aan chemicaliën vindt u dus ook magnesium chloride. Deze vindt u bij ons in verschillende hoeveelheden en verschillende soorten. Bekijk de hele collectie voor alle opties. 

Magnesiumchloride kopen?

Bent u geïnteresseerd in het magnesium chloride van InstruLabo of in één van onze andere producten? Neem indien u nog twijfelt of vragen heeft over één van onze producten zeker even contact met ons op. Bij InstruLabo hebben we professionele adviseurs die u graag verder helpen.

Search engine powered by ElasticSuite