Magnesiumcarbonaat

Magnesiumcarbonaat is een anorganisch zout dat als formule MgCO3 heeft. De stof komt voor als een witte vaste stof die vaak kristallen bevat. Verschillende gehydrateerde en basale vormen van magnesiumcarbonaat bestaan ​​ook als mineralen. Magnesiumcarbonaat heeft een dichtheid van 2,96 g/cm³, een smeltpunt van 990 °C en een kookpunt van 333,6 °C. De stof is niet goed oplosbaar in water. De meest voorkomende vormen van magnesiumcarbonaat zijn het watervrije zout genaamd magnesiet en de di-, tri- en pentahydraten. Deze staan ook wel bekend als barringtoniet, nesquehoniet en lansfordiet.

... Lees meer
4 producten
Sorteer op

Synthese van magnesiumcarbonaat

Magnesiumcarbonaat wordt gewoonlijk verkregen door het mineraal magnesiet te ontginnen. De stof kan in het laboratorium worden bereid door reactie tussen elk oplosbaar magnesiumzout en natriumbicarbonaat.

Veiligheid rond magnesiumcarbonaat

Net zoals bij alle chemicaliën is het ook bij magnesiumcarbonaat van belang om voorzichtig te werk te gaan. Draag om blootstelling aan de stof te voorkomen daarom ook altijd voldoende bescherming en veiligheidsmiddelen zoals beschermende handschoenen, lichaamsbescherming en oogbescherming

Indien de stof toch in contact met de huid komt is het belangrijk om deze goed te wassen met water en er moet een arts geraadpleegd worden bij twijfels of aanhoudende klachten. Na oogcontact met magnesiumcarbonaat is het belangrijk om deze goed te spoelen en bij twijfels of aanhoudende klachten moet er een arts geraadpleegd worden. Na inslikken van de stof is het belangrijk om de mond te spoelen met voldoende water en moet er een arts geraadpleegd worden. Bij inademing moet er voor voldoende frisse lucht gezorgd worden en bij twijfels of aanhoudende klachten moet er een arts geraadpleegd worden. 

Magnesiumcarbonaat bij InstruLabo

Bij InstruLabo vindt u alle benodigdheden voor in het laboratorium. U vindt bij ons een ruim assortiment aan diverse chemicaliën. Daarnaast hebben we ook nog allerlei producten die het werken met deze chemicaliën veiliger maken. Deze vindt u terug in de collectie bescherming en veiligheid. Verder vindt u ook nog verschillende koude en warmte apparaten en optische instrumenten bij InstruLabo. Ook vindt u meerdere opties aan magnesiumcarbonaat bij ons. Deze vindt u bij ons in verschillende soorten en hoeveelheden. Bekijk onze hele collectie om alle opties te zien. 

Magnesiumcarbonaat kopen?

Heeft u interesse in het magnesiumcarbonaat van InstruLabo of in één van onze andere producten? Neem indien u nog twijfelt of vragen heeft over onze producten of service zeker even contact met ons op! Bij InstruLabo hebben professionele adviseurs die u graag persoonlijk verder helpen.

Search engine powered by ElasticSuite