Magnesiumlint

Magnesiumlint is een opgerold lint dat is gemaakt van magnesium. Magnesium is een scheikundig element met symbool Mg en atoomnummer 12. Het is een zilverwit aardalkalimetaal. De magnesiumlinten bij InstruLabo zijn opgerold beschikbaar en hebben vaak een lengte van ongeveer 15 meter, zijn meestal 3,2 millimeter breed en hebben een dikte van 0,3 millimeter. De beschikbare soorten magnesiumlint bij InstruLabo hebben een gewicht van 25 gram. Bekijk ons volledige assortiment voor alle opties en bestel de juiste soort magnesiumlint eenvoudig online.

... Lees meer
3 producten
Sorteer op

Soorten magnesiumlint

In het assortiment van InstruLabo vindt u verschillende soorten magnesiumlint. De opties hebben unieke kenmerken die het magnesiumlint onderscheiden van andere varianten.

Chemlab magnesiumlint

Het magnesiumlint van Chemlab is beschikbaar als variant van 25 gram. De breedte van het lint is 3 mm en de dikte is 0,2 mm. Chemlab is een fabrikant van chemicaliën en toebehoren die zich huisvest in België. Het bedrijf is gespecialiseerd in het produceren en distribueren van chemicaliën voor in het laboratorium, waaronder magnesiumlint, en referentiemateriaal.

ProLabo magnesiumlint

Het magnesiumlint van ProLabo heeft dezelfde afmetingen als het lint van Chemlab. Het lint is 3 mm breed en 0,2 mm dik. Ook heeft het magnesiumlint een gewicht van 25 gram. ProLabo is gevestigd in Zwitserland en produceert chemische stoffen. Ook magnesiumlint valt onder hun productie.

Merck magnesiumlint

Het magnesiumlint van Merck wijkt enigszins af van de andere linten. Qua gewicht en breedte heeft het magnesiumlint van Merck dezelfde kenmerken, namelijk 25 gram en 3 mm. De dikte varieert echter tussen de 0.15 en 0.30 mm. Merck is een Duits chemie- en farmaciebedrijf. Het hoofdkantoor van Merck zit in Duitsland, maar het bedrijf is ook werkzaam in Canada en de Verenigde Staten.

Tref veiligheidsmaatregelen bij werken met magnesium

Werkt u met magnesiumlint of een andere vorm van magnesium? Dan is het raadzaam om voorzichtig te werk te gaan. Magnesium is als vaste stof namelijk ontvlambaar. In grote hoeveelheden kan de stof zelfs vlam vatten door zelfverhitting. Komt magnesium in contact met water, dan komen ontvlambare gassen vrij. Houd magnesiumlint dus altijd verwijderd van warmte, hete oppervlakken, vonken en open vuur. Vermijd ook contact met water. Voor alle veiligheidsinformatie raden we aan om de MSDS van magnesium en magnesiumlint te raadplegen.

Magnesiumlint kopen bij InstruLabo

Heeft u de juiste variant magnesiumlint op het oog? Bestel dat product en andere artikelen dan eenvoudig online. InstruLabo is ISO 9001:2015 gecertificeerd en garandeert daarmee producten van hoogwaardige kwaliteit. Ook zorgen we voor snelle levering, zowel in het binnenland als in het buitenland. Heeft u vragen of opmerkingen over magnesiumlint, andere producten of onze diensten? Neem dan gerust contact met ons op. Onze deskundigen helpen u graag verder met professioneel en persoonlijk advies. 

Search engine powered by ElasticSuite