Magnesiumnitraat

Magnesiumnitraat is het magnesiumzout van salpeterzuur. De stof heeft als brutoformule Mg(NO3)2 en komt voor als een geurloze, kleurloze of witte hygroscopische kristallijne stof. Magnesiumnitraat komt voor als anhydraat en hexahydraat. Magnesiumnitraat komt in de natuur voor als het mineraal nitromagnesiet en de stof is erg goed oplosbaar in water. Magnesiumnitraat heeft een dichtheid van 2,3 g/cm³, een smeltpunt van 88.9 °C en een kookpunt van 330 °C. Magnesiumnitraat wordt bereid door middel van een neutralisatiereactie tussen magnesiumhydroxide en salpeterzuur

... Lees meer
8 producten
Sorteer op

Toepassingen magnesiumnitraat

Magnesiumnitraat wordt gebruikt in de keramische, chemische en agro-industrie. Het belangrijkste gebruik van de stof is als dehydratiemiddel bij de bereiding van geconcentreerd salpeterzuur.

Is magnesiumnitraat gevaarlijk?

Magnesiumnitraat is relatief gevaarlijk door het brandgevaar en ontploffingsgevaar dat gepaard gaat met gebruik van de stof. Magnesiumnitraat is een sterk oxidatiemiddel en reageert met brandbare en reducerende stoffen waardoor die gevaren ontstaan. De stof kan bij blootstelling mechanische irritatie aan de ogen en luchtwegen met zich meebrengen en de stof kan bij inslikken effecten hebben op het bloed, met als gevolg de vorming van methemoglobine. Dit probleem wordt vaak behandeld met intraveneuze toediening van methyleenblauw

Zorg dan ook altijd voor voldoende beschermende middelen tijdens het werken met magnesiumnitraat of tijdens het werken met andere chemicaliën om blootstelling aan de stof te voorkomen. Denk hierbij aan lichaamsbescherming, beschermende handschoenen en oogbescherming.

Magnesiumnitraat bij InstruLabo

Bij InstruLabo vindt u alle benodigdheden voor in het laboratorium, zo ook een ruim assortiment aan chemicaliën. Onderdeel daarvan is een divers aanbod aan magnesiumnitraat. Daarnaast kunt u bij InstruLabo terecht voor alle nodige beschermende en veiligheidsmiddelen, zodat u veilig kunt werken met magnesiumnitraat en andere chemische stoffen.

Magnesiumnitraat kopen?

Heeft u interesse in het magnesiumnitraat van InstruLabo of in een van onze andere producten? Bestel deze producten dan eenvoudig online en profiteer van betrouwbare levering en kwaliteitsgarantie dankzij onze ISO-certificering. 

Heeft u vragen of heeft u advies nodig? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Onze deskundigen helpen u graag verder bij uw aankoop van magnesiumnitraat en andere stoffen en producten.

Search engine powered by ElasticSuite