Magnesiumoxide

Bij InstruLabo is Magnesiumoxide in verschillende vormen en maten beschikbaar. Zo is magnesiumoxide in een light technisch vorm beschikbaar, in een normale Oxide vorm en een zeer lichte vorm. Deze varianten verschillen in hoeveelheid van 100 g tot 500 g en 1 kg. Kijk dus goed welke variant en welke hoeveelheid u van Magnesiumoxide nodig heeft. Zo maakt u de beste aankoop bij InstruLabo als het om Magnesiumoxide gaat. Neem hieronder een kijkje door ons complete assortiment.

... Lees meer
10 producten
Sorteer op

Wat is Magnesiumoxide?

Magnesiumoxide komt voor als het mineraal magnesiet en periklaas. De chemische brutoformule van deze stof is MgO. Het is een wit poeder, dat onoplosbaar is in water. In de kristalvorm is het kleurloos en reukloos. De molmassa van Magnesiumoxide is 40,31 g/mol en de dichtheid is 3,65 g/cm³. Het smeltpunt van deze stof is 3073 °C en het kookpunt van deze stof is 3873 °C. De aggregatietoestand is vast en het ontstaat bij het verbranden van magnesium. Ook kan het uit zeewater gewonnen worden door het verhitten van een magnesiumverbinding. 

Waarvoor wordt Magnesiumoxide gebruikt?

Magnesiumoxide reageert vrij makkelijk met zuren en water. Daarbij vormt het ook zouten en magnesiumhydroxide. Dit proces vind bij inname van magnesiumoxide via voeding in de maag plaats door het daar aanwezige zoutzuur. Magnesiumoxide wordt in de geneeskunde onder meer als laxeermiddel gebruikt. Ook bij brandend maagzuur werkt het zeer effectief. Magnesiumoxide wordt in het laboratorium als uitgangsstof voor chemische reacties gebruikt. Ook bij de zuivering van suiker en de productie van glas is Magnesiumoxide aanwezig. Ook kan het als katalysator ingezet worden. 

Magnesiumoxide bij InstruLabo

Bij InstruLabo hebben wij alle benodigdheden voor in het laboratorium. Dit varieert van een ruim assortiment aan chemicaliën, tot diverse pompen en ook voldoende bescherming en veiligheidsmiddelen die het werk een stuk veiliger maakt. In ons ruime assortiment aan chemicaliën vindt u dus ook Magnesiumoxide. Deze vindt u bij ons in verschillende hoeveelheden en verschillende soorten. Bekijk de hele collectie voor alle opties. 

Magnesiumoxide kopen?

Heeft u interesse in de Magnesiumoxide van InstruLabo of in één van onze andere producten? Neem indien u nog twijfelt of vragen heeft zeker even contact met ons op. Bij InstruLabo hebben we professionele adviseurs die u graag verder helpen.

Search engine powered by ElasticSuite