Magnesiumsulfaat

Magnesiumsulfaat is het magnesiumzout van zwavelzuur en heeft als brutoformule MgSO3. De stof staat bekend om zijn sterk laxerende werking. Vaak wordt er voor magnesiumsulfaat de naam bitterzout gebruikt, minder gebruikte namen zijn Engels zout of epsomzout. De stof kent veel verschillende toepassingen. Het wordt gebruikt in onder andere de voedingsindustrie, het wordt toegepast bij het tuinieren en het kent nog andere chemische toepassingen. 

... Lees meer
2 producten
Sorteer op

Chemische toepassingen

Watervrij magnesiumsulfaat wordt op grote schaal gebruikt voor het drogen van organische oplossingen. De aanwezige waterrest in de organische oplossing bindt aan het magnesiumsulfaat waardoor het samenklontert. Als er na het schudden van de oplossing nog wat los poeder door de oplossing heen zichtbaar is, is al het water gebonden aan het magnesiumsulfaat en kan de oplossing gefiltreerd worden om als filtraat een gedroogde organische oplossing over te houden. Tijdens het drogen van het magnesiumsulfaat wordt het heptahydraat gevormd, dit kan na verhitting weer omgezet worden in de watervrije vorm. 

Veiligheid rond magnesiumsulfaat

Draag tijdens het werken met magnesiumsulfaat altijd voldoende bescherming om blootstelling aan de stof te voorkomen. Denk hierbij aan beschermende kleding, beschermende handschoenen en oogbescherming

Indien de stof toch in aanraking komt met de huid, spoel deze dan goed af met water. Bij twijfel of aanhoudende klachten moet er een// arts geraadpleegd worden. Bij oogcontact met de stof moeten deze met water worden gespoeld. Wederom moet er bij twijfel of aanhoudende klachten een arts geraadpleegd worden. Na inademing moet er voor voldoende frisse lucht gezorgd worden en bij twijfel of aanhoudende klachten moet er een arts geraadpleegd worden. 

Magnesiumsulfaat bij InstruLabo

Bij InstruLabo verkopen we alle benodigdheden voor in het laboratorium. Dit varieert van veel verschillende chemicaliën tot diverse pompen en veel verschillende beschermingsmiddelen. Zo vindt u dus ook meerdere opties aan magnesiumsulfaat bij ons. Deze vindt u in verschillende hoeveelheden, namelijk 500 gram en 1 kilogram. Hierdoor kunt u precies aanschaffen wat u nodig hebt. Bekijk de hele collectie om te zien welke we opties we nog meer hebben. 

Magnesiumsulfaat kopen?

Bent u geïnteresseerd in het magnesiumsulfaat van InstruLabo of in één van onze andere producten? Indien u nog twijfelt of vragen heeft over één van onze producten, neem dan zeker contact met ons op! Bij InstruLabo hebben we professionele adviseurs die u graag persoonlijk verder helpen.

Search engine powered by ElasticSuite