Laden...

Maltose

Maltose wordt ook wel moutsuiker genoemd. Het is een suiker die na hydrolyse twee moleculen glucose geeft. De formule van deze stof is C12H22O11 en het is een disacharide. De stof heeft een zoete smaak en is erg goed oplosbaar in water. Maltose is het tweevoudige lid van de amylose-homologe reeks wat het belangrijkste structurele motief van zetmeel is. Wanneer zetmeel afbreekt, verwijdert het twee glucose-eenheden tegelijk waardoor er maltose ontstaat. In tegenstelling Lees meer

Tonen als Foto-tabel Lijst

6 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

6 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Maltose wordt ook wel moutsuiker genoemd. Het is een suiker die na hydrolyse twee moleculen glucose geeft. De formule van deze stof is C12H22O11 en het is een disacharide. De stof heeft een zoete smaak en is erg goed oplosbaar in water. Maltose is het tweevoudige lid van de amylose-homologe reeks wat het belangrijkste structurele motief van zetmeel is. Wanneer zetmeel afbreekt, verwijdert het twee glucose-eenheden tegelijk waardoor er maltose ontstaat. In tegenstelling tot sucrose is maltose een reducerende suiker. 

Disacharide

Maltose is één van de meest voorkomende soorten disachariden. Naast maltose zijn ook sucrose en lactose veel voorkomende disachariden. Een disachariden is de suiker die wordt gevormd wanneer er twee monosachariden worden samengevoegd door een glycosidebinding. Net als monosachariden zijn disachariden eenvoudige suikers erg die oplosbaar zijn in water. Niet alleen maltose, maar ook sucrose en lactose hebben twaalf koolstofatomen. 

Gevaren van maltose 

Indien u gaat werken met maltose is het net zoals bij alle andere chemicaliën belangrijk om bepaalde voorzorgsmaatregelen te nemen. Draag daarom altijd beschermende kleding, beschermende handschoenen en oogbescherming. Zorg ook voor voldoende frisse lucht in de ruimte en veiligheidsdouches en oogspoeling. 

Indien de maltose toch wordt ingeademd is het belangrijk om voor voldoende verse lucht te zorgen. Komt de stof in contact me de huid, dan moet de kleding die in aanraking met de stof is geweest verwijderd worden en moet de huid met voldoende water worden afgespoeld. Bij oogcontact met maltose moeten indien mogelijk en van toepassing de contactlenzen worden verwijderd en moeten de ogen met schoon vloeiend water worden gespoeld. Let er op dat de oogleden goed worden opengehouden. Na inslikken van de maltose moet, indien de persoon in kwestie bij bewustzijn is, de mond worden gespoeld. Bij onwel voelen moet er een arts geraadpleegd worden. 

Maltose bij InstruLabo

Bij Instrulabo is maltose in verschillende vormen en maten beschikbaar. Zo is maltose in hoeveelheden van 100, 250 en 500 g beschikbaar. Het is ook als Agar variant, voor microbiologie en voor biochemie beschikbaar.

Bij InstruLabo beschikken we over allemaal verschillende soorten Chemicaliën, voedingsbodems en andere benodigdheden voor in het laboratorium. Ben je nog op zoek naar kwaliteit kolven en ander glaswerk voor in het laboratorium? Neem dan even een kijkje door ons brede Laboratorium Glaswerk assortiment. 

Maltose kopen?

Heeft u interesse in het maltose van InstruLabo of in één van de andere producten die wij aanbieden? Indien u nog twijfelt of vragen heeft, neem dan zeker contact met ons op. Bij InstruLabo hebben we professionele adviseurs die u graag persoonlijk verder helpen.

U heeft 1 product in de vergelijking Alles wissen Vergelijken