Mannitol

Mannitol is een soort suikeralcohol wat als een medicijn gebruikt wordt. Het wordt gebruikt om de druk in de ogen te verlagen, zoals bij glaucoom. Ook wordt het gebruikt om de verhoogde intracraniale druk te verlagen. Het is bij InstruLabo in verschillende hoeveelheden beschikbaar. Zo is Mannitol in hoeveelheden van 250 gram, 500 gram en 1 kg te bestellen. 

... Lees meer
5 producten
Sorteer op

Wat is Mannitol?

Mannitol wordt onder andere uit planten, zeewieren en paddenstoelen bemachtigd. Ook wordt het gebruikt om een voedingsproduct minder zuur te maken. Dit gebeurt door de stof met natriumbicarbonaat te combineren. Mannitol heeft een glymenische index van 0. Mannitol vind u onder andere terug in medicijnen en het wordt via een injectie toegediend. 

Wat is Mannitol Salt Agar

Mannitol Salt Agar is een variant van Mannitol wat in laboratoria wordt gebruikt bij microbiologie. Microbiologie is een vakwetenschap waarbij bacteriën, gisten, virussen en andere micro-organismen onderzocht worden. Hierin wordt Mannitol Salt Agar als middel toegepast om de groei van bepaalde bacteriën te stimuleren en van andere bacteriën te remmen. Het is een lichtrode stof en kan irritaties aan uw lichaam veroorzaken. Pas dus altijd de goede hanteringsinstructies in de handleiding toe bij het hanteren, dragen en versterken van Mannitol Salt Agar. 

Bij langdurige of herhalende blootstelling aan Mannitol Salt Agar kan dit schade aan de organen veroorzaken. Zorg daarom altijd dat tijdens het werken met Mannitol Salt Agar je de ruimte goed ventileert en je beschermende kleding draagt. Draag altijd beschermende handschoenen, beschermende kleding, oogbescherming en gelaatsbescherming

Mannitol bij InstruLabo

Bij InstruLabo hebben we alle benodigdheden voor in het laboratorium. Van allerlei chemicaliën tot bescherming en zo dus ook Mannitol. In het assortiment van InstruLabo vindt u veel verschillende opties aan Mannitol. Deze kunt u gemakkelijk online bestellen en laten afleveren. 

Mannitol kopen?

Heeft u al gevonden wat u zocht? We hebben bij InstruLabo professionele adviseurs die u persoonlijk verder kunnen helpen als u ergens niet helemaal uitkomt. Neem bij twijfels of vragen dus zeker even contact met ons op. Wij staan altijd voor u klaar en helpen u graag verder. 

Search engine powered by ElasticSuite