Methoxy

Methoxy is ook wel bekend onder de naam 2-methoxy-4-methylphenol. Het is een organische verbinding en heeft de chemische formule C8H10O2. De stof komt voor als een kleurloze vloeistof en heeft een kenmerkende fruitige geur. In het laboratorium wordt methoxy voornamelijk gebruikt als grondstof voor de productie van conserveermiddelen en pesticiden. Verder kan het ook worden gebruikt als een intermediate voor de synthese van andere chemische verbindingen. 

... Lees meer
9 producten
Sorteer op

Eigenschappen van methoxy

Er zijn verschillende eigenschappen die ervoor zorgen dat methoxy gebruikt kan worden in het laboratorium. Methoxy methylphenol is onoplosbaar in water, maar wel oplosbaar in verschillende organische oplosmiddelen zoals ethanol en aceton. De stof heeft een vlampunt van ongeveer 100 °C en een dampdruk van 0,1 mmHg bij 20 °C.

Veiligheid

Blootstelling aan methoxy methylphenol kan zorgen voor irritaties aan de huid en de ogen. Inademing van de stof kan zorgen voor hoofdpijn, duizeligheid en misselijkheid. Zorg daarom altijd voor voldoende ventilatie in de ruimte waar gewerkt wordt met deze stof. Draag ook altijd voldoende beschermingsmiddelen om blootstelling aan de stof te voorkomen. Denk hierbij aan beschermende kleding, oogbescherming en beschermende handschoenen.

Methoxy bij InstruLabo

Bij InstruLabo vindt u alle benodigdheden voor in het laboratorium. Dit varieert van verschillende optische instrumenten tot laboratorium glaswerk, monstervoorbereiding, chemicaliën en natuurlijk ook nog voldoende bescherming en veiligheidsmiddelen die het werk een stuk veiliger maken. Zo vindt u dus ook verschillende opties aan methoxy methylphenol bij InstruLabo. Deze bieden wij aan in verschillende hoeveelheden. Bekijk voor alle opties de volledige collectie. 

Methoxy kopen?

Bent u geïnteresseerd in het methoxy methylphenol van InstruLabo of in één van de andere laboratoriumartikelen die wij aanbieden? Neem indien u nog twijfels of vragen heeft zeker even contact met ons op. Bij InstruLabo hebben we professionele adviseurs die u graag persoonlijk verder helpen bij het vinden van de juiste laboratoriumartikelen.

Search engine powered by ElasticSuite