Methylrood

Methylrood is een organische verbinding en een rood kristallijn poeder. De stof komt voor in vaste vorm en heeft een smeltpunt van tussen de 179- en 182°C . Methylrood kan worden bereid door middel van een diazoniumkoppeling. Hierbij wordt de aminogroep van antranilzuur en waterstofchloride omgezet in een diazoniumgroep. Dit resulteert in een diazoniumzout, wat weer kan worden omgezet in methylrood. Methylrood kent vele toepassingen, waaronder pH-indicator en mengindicator bij zuur-basetitraties.

... Lees meer
8 producten
Sorteer op

Toepassingen van methylrood

Methylrood wordt in de scheikunde gebruikt als pH-indicator om het overgangspunt van bepaalde stoffen te bepalen. Het overgangspunt van methylrood ligt tussen de 4,4 en 6,2. Bij het omslaggebied zal de kleuromslag van methylrood plaatsvinden, waarbij de stof overgaat van rood op geel. Onder een pH-waarde van 4,4 kleurt de stof rood, boven een pH-waarde van 6,2 kleurt methylrood geel. Omdat de stof zo’n opvallende kleur heeft, wordt de stof als oplossing in het laboratorium gebruikt. Om een volume van 100 mL van een goed zichtbare kleur te voorzien, zijn maar twee of drie druppels van een methylroodoplossing nodig. Een oplossing van methylrood wordt normaal gesproken gemaakt in een mengsel van water en ethanol. Het mengsel van methylrood en broomcresolgroen wordt vaak toegepast als mengindicator in zuur-basetitraties.

Eigenschappen van methylrood

In de neutrale vorm is een oplossing van methylrood tussen rood en geel gekleurd, een soort oranje. Wanneer methylrood een zure vorm aanneemt, zal het een rode kleur krijgen. Het omslagpunt van de stof ligt rond een pH-waarde van 4,95. Dit houdt in dat er op dat punt meer rode dan gele deeltjes aanwezig zijn in de stof.

Veiligheidsvoorschriften methylrood

Methylrood is brandbaar en kan tot ontsteking gebracht worden als de stof in aanraking komt met een ontstekingsbron. Zorg daarom altijd dat de stof verwijderd is van warmte, hete oppervlakken, vonken, open vuur en andere ontstekingsbronnen. Daarnaast is het verstandig om handschoenen en oogbescherming te dragen bij het werken met methylrood. Zorg altijd voor voldoende beschermingsmiddelen tijdens het werken met methylrood of tijdens het werken met andere chemicaliën om blootstelling aan schadelijke stoffen te voorkomen.

Bestellen bij InstruLabo

Heeft u methylrood nodig voor in uw laboratorium? Dan vindt u deze stof in verschillende soorten in ons assortiment. We bieden voor verschillende toepassingen de juiste soort methylrood aan, zodat u altijd een geschikte optie kunt bestellen. Bekijk het volledige aanbod om alle soorten methylrood te zien. Heeft u ook nog andere stoffen nodig? Neem dan een kijkje in ons ruime assortiment chemicaliën om alle opties te zien.

Methylrood kopen

Wil u methylrood en andere producten van InstruLabo kopen? Dan kunt u deze eenvoudig online bestellen. We garanderen betrouwbare bezorging en leveren altijd producten van hoge kwaliteit. Met een ISO 9001:2015 certificaat op zak, bent u ervan verzekerd dat u bij ons altijd goede producten in huis haalt. Heeft u vragen of opmerkingen over methylrood, andere producten of onze diensten? Neem dan gerust contact op met onze deskundigen. Ze helpen u graag verder met advies op maat.

Search engine powered by ElasticSuite